Knyginėjimai. Trumpai | Knygos savęs beieškantiems | Alma littera

2024-10-17
Knyginėjimai. Trumpai | Knygos savęs beieškantiems | Alma littera

 

„Delfi“ laidoje „Knygynėjimai. Trumpai“ svečiuojasi „Delfi Kultūra“ redaktorė Jūratė Žuolytė. Spalio mėnuo skirtas pabrėžti psichologinės sveikatos svarbą, todėl išgirsime rekomendacijų, ką skaityti, kad gyventume lengviau ir sąmoningiau.

 

Brie Turns-Coe „Auklėkite vaiką, kurį auginate, o ne tą, kuris buvote“ (vertė Daiva Krištopaitienė).

Vaikystės prisiminimai turi didelę įtaką, kaip mes bendraujame su savo tėvais ir kokį ryšį kuriame su savo vaikais. Šioje knygoje pateikiami metodai padės užtikrinti, kad jūsų vaikas jaustųsi mylimas, suprastas ir saugus. Autorė primena, kad pirmiausia reikia pradėti nuo savęs. Tik išsprendus savo problemas pasikeis požiūris į auklėjimą, bus lengviau atrasti artimesnį ryšį su vaiku bei naujus auklėjimo metodus.

 

Roxie Nafousi „Manifestavimas“ (vertė Ieva Sakalinskaitė).

Knygoje rasite 7 žingsnius, kuriais reikia vadovautis, kad žmogaus ne tik svajotų, bet ir išpildytų savo norus. Autorė atkreipia dėmesį ir pabrėžia, kad manifestavimas nereiškia vien norėti. Pritraukti savo antrąją pusę, susirasti tobulą darbą, nusipirkti namą, kurio visada norėjote, ar tiesiog atrasti daugiau vidinės ramybės ir pasitikėjimo savimi išmoksite tinkamai manifestuodami – aiškiai suformulavę viziją, atsikratę baimių, pavydą pavertę įkvėpimu ir ne tik.

 

Katherine Morgan Schafler „Perfekcionistų gidas į gyvenimą be kontrolės“ (vertė Inga Būdvytytė).

Ar jūs nuolat stengiatės viską padaryti nepriekaištingai, bet jaučiatės įstrigę savikritiškumo rate? Psichoterapeutė K. M. Schafler pateikia naują, netikėtą ir išteisinantį požiūrį į perfekcionizmą, kurį daug kas nepelnytai laiko yda. Knygoje autorė siekia šį žodį pakeisti džiaugsmą teikiančiu epitetu ir išskyria 5 perfekcionizmo tipus. Skaitytojui paaiškinamas kiekvienas iš jų, išskiriami jo geri ir blogi bruožai, mokoma, kaip ir kada perfekcionizmas gali pakišti koją, o kur šį savybė gali padėti nuveikti didelius darbus.

 

Tracy King „Kritinis mąstymas“ (vertė Vita Šileikienė).

Tai nėra eilinė istorija, pasakojanti apie sunkiomis sąlygomis gyvenančią šeimą. Autorė stengiasi įtikinti skaitytoją, kad, nepaisant destrukcinės aplinkos, kurioje teko augti, rūpinantis savimi ir savo psichologine sveikata galima susikurti geresnį ir saugesnį gyvenimą. Rašydama apie savo spalvingą, kartais ir tragiškų įvykių kupiną gyvenimą, T. King nori pabrėžti, koks svarbus yra kritinis mąstymas, mokslo ir žinių galia, gebėjimas analizuoti pasaulį. Šis memuarais paremtas praktinis vadovas skirtas visiems, norintiems išmokti kritinio mąstymo ir sužinoti, kokią didelę galią turi švietimas.

 

Susijusios knygos