Knyginėjimai. Trumpai | Knygos, kurios padės pasijusti geriau | Alma littera

2024-10-01
Knyginėjimai. Trumpai | Knygos, kurios padės pasijusti geriau | Alma littera

„Delfi“ laidoje „Knyginėjimai. Trumpai“ vėl apsilankė Delfi Kultūra redaktorė Jūratė Žuolytė, nešina negrožinės literatūros naujienomis. Anot jos, šios knygos padės pasijusti geriau. Tiesa, vien perskaityti jų neužteks – būtina išbandyti ir praktiškai!

 

Rose Anne Kenny „Nepavaldus laikui“ (vertė Giedrė Bacevičienė) .

Mes patys kontroliuojame 80 proc. biologinio senėjimo. Todėl galime ne tik gyventi ilgiau, bet ir tapti laimingesni neprarasdami sveikatos iki pat vėlyvųjų gyvenimo metų. Daugybę apdovanojimų pelniusi gydytoja ir mokslininkė savo knygoje, aiškina, kaip pozityviai mąstyti apie senėjimą, nagrinėja, kaip mūsų ląsteles veikia maistas, genetika, draugystė, seksas, fiziniai pratimai ir juokas. Gal ši naujiena ir ne ilgaamžiškumo eliksyras, bet perskaitę ją sužinoti, ko reikia imtis, kad išsaugotumėte jaunystę!

 

Andrew Jenkinsonas „Kodėl mes valgome (per daug)“ (vertė Diana Urbonė).

Kodėl taip sunku numesti svorio vadovaujantis dabartiniais medicinos ir mitybos specialistų patarimais? Į šį ir daugybę kitų aktualių klausimų „The Sunday Times“ bestseleryje atsako bariatrinės (nutukimo valdymo ir gydymo) chirurgijos gydytojas. Tūkstančiams pacientų padėjęs ekspertas nagrinėja konkrečius savo praktikos atvejus ir pasakoja apie metabolizmo mokslą, leidžiantį suprasti, kaip veikia apetitas. Be to, jis paneigia įsišaknijusius mitus apie mūsų kūną ir paaiškina, kodėl dietos dažnai duoda priešingą, nei tikimės, rezultatą. 

 

Aditi Nerurkar „5 būdai įveikti stresą“ (vertė Margarita Bautrėnienė).

Stresas neturėtų būti siejamas vien tik su blogiu, mat tai – natūrali ir reikalinga organizmo reakcija, padedanti mums susidoroti su gyvenimo iššūkiais. Šioje knygoje medicinos mokslų daktarė ir į prestižinį „100 moterų, kurias reikia žinoti Amerikoje“ (100 Women to Know in America) sąrašą įtraukta autorė siūlo ne tik 5 būdus, padėsiančius įveikti stresą, bet ir efektyvias, praktikoje patvirtintas technikas, kurios leis atkurti dvasinę ir biologinę pusiausvyrą bei pajusti vidinę ramybę. Išmokite suvaldyti stresą, kad būtumėte sveiki ir laimingi!

 

Plačiau apie kiekvieną iš šių naujienų J. Žuolytė papasakojo plačiau. Gero žiūrėjimo!

Susijusios knygos