Knyginėjimai. Trumpai | Vasaros skaitiniai kūnui ir sielai | Alma littera

2023-07-10
Knyginėjimai. Trumpai | Vasaros skaitiniai kūnui ir sielai | Alma littera

Literatūros ekspertė Vitalija Maksvytė kviečia suklusti turiningo laisvalaikio gerbėjus ir rekomenduoja knygas, puikiai tiksiančias vasaros poilsiui.

Liz Fosslien, Mollie West Duffy „Septynios didžiosios emocijos“ (vertė Eglė Černiauskaitė) 
Visi patiriame varginančių emocijų, tačiau greito gyvenimo sūkuryje dažnai nežinome, kaip kalbėti apie tai, ką išgyvename. Ir juo labiau nežinome, kaip su tuo mums patiems susitvarkyti.  Bestselerio autorės savo asmenines istorijas supina su moksliniais paaiškinimais ir originaliomis iliustracijomis. Kiekviename skyriuje nagrinėjama po vieną nemalonų jausmą ir pateikiamos strategijos bei patarimai, kaip šias nemalonias emocijas suvaldyti.

Carol S. Dweck „Sėkmės psichologija: kaip pakeisti mąstyseną, kad išlaisvintume savo galimybes” (vertė Gediminas Auškalnis) 
Visame pasaulyje žinoma Stanfordo universiteto psichologė Carol S. Dweck, dešimtmečius tyrinėjusi pasiekimus ir sėkmę, atrado novatorišką dalyką – mūsų mąstysenos galią. Ji paaiškina, kodėl sėkmę lemia ne tik mūsų gebėjimai ir talentas, bet ir tai, ar į juos žiūrime vadovaudamiesi nekintančia, ar augimo mąstysena. Knygoje sužinosite, kaip jums būdingas įsitikinimas gali valdyti vos ne visą jūsų gyvenimą ir kaip pakeisti mąstyseną, kuri veiktų jūsų naudai, o ne atvirkščiai?

Suzanne Simard „Miško išmintis“ (vertė Margarita Bautrėnienė) 
Žymiausia pasaulyje miškų ekologė pasakoja įkvepiančią savo atradimų istoriją apie tai, kaip ji vaikystėje pamilo miškus, patikėjo, kad medžiai glaudžiai bendrauja tarpusavyje, ir kaip tapo pasaulinio garso mokslininke, apnuoginusia miško paslaptis. autorė atskleidžia, koks įdomus ir kartu sudėtingas yra miško gyvybės ciklas. Sužinokite, kaip medžiai bendrauja per milžinišką požeminį grybų tinklą, o svarbiausia – kaip mes galime išgelbėti medžius, kad jie išgelbėtų mus.

Mary Lawson „Varnų ežeras“ (vertė Eugenijus Ališanka) 
Šiaurės Kanadoje, mažame miestelyje gyvena Morisonai, auginantys keturis vaikus. Vieną dieną tėvai išvyksta į miestą ir grįždami žūva avarijoje. Vaikai tampa našlaičiais, o jų tarpusavio ryšiai pamažu ima trūkinėti. Kai giminės sugalvoja globai išsidalinti vaikus, vyresnysis sūnus imasi iniciatyvos ir su seserimis nusprendžia likti ten, kur visada gyveno – savo namuose. Romane apie meilę ir nesusipratimus autorė su humoru augina įtampą, tobulai apversdama skaitytojo lūkesčius aukštyn kojomis.

Išsamiau apie vasaros skaitiniams rekomenduojamas knygas kviečiame išgirsti V. Maksvytės apžvalgoje.

Susijusios knygos