Knyginėjimai. Trumpai | Nuotykių knygos vaikams | Alma littera

2023-12-07
Knyginėjimai. Trumpai | Nuotykių knygos vaikams | Alma littera

Vaikų literatūros ekspertė Eglė Baliutavičiūtė paruošė keletą staigmenų pasiilgusiems nuotykių. Kur nukeliausite dar šiais metais? Ką atrasite ir patirsite? Su kuo susipažinsite? Rinktis jums, jaunieji knygų mylėtojai!

 Jamie Oliver „Milžiniškas Bilio nuotykis“ (vertė Indrė Ivanauskaitė-Vindašiuvienė) 

 Pasaulinio garso virtuvės šefas ir bestselerių autorius Jamie Oliveris pristato pirmąją grožinę knygą vaikams – „Milžiniškas Bilio nuotykis“. Joje pasakojama apie Bilį, kuris su draugais Ana, Džimiu ir Endžiu leidžiasi į krioklių girią. Vietą, apie kurią girdėjo įvairiausių gandų ir legendų. Bet negi, neužsuksi ten, kur eiti draudžiama ir į kur kaip tyčia, veda slaptas kelias? Nusiteikite magiškiems mūšiams, kadaise dingusio mitinio miesto tyrinėjimams, fantastinėms skraidančioms kuprinėms ir vienai milžiniškai operacijai!

 Ali Standish „Neįtikėtinos Baskervilių dvaro istorijos“ (vertė Gabrielė Virbickienė)

 Amerikiečių vaikų ir jaunimo rašytoja sukūrė istoriją apie tikrus ir išgalvotus žmones, kurių centre – Artūras Konanas Doilis, sukūręs legendinių apsakymų personažą Šerloką Holmsą.

Nuotykių kupina istorija pasakoja apie Artūrą, kuris sulaukia kvietimo mokytis slaptoje, patiems gabiausiems vaikams skirtoje Baskervil Holo mokykloje. Jis nė neįtaria, kas jo laukia! Po neįtikėtinos kelionės orlaiviu prasideda neramios dienos mokykloje, kur vyksta vagystės, griaudi sprogimai, o šešėliuose slepiasi priešai. Vienas jų siekia, kad Artūrą išmestų... arba dar blogiau. Laimei, jis greitai susidraugauja su Irena, Džimiu ir Kišene, kurie drąsiai drauge neria į kiekvieną nuotykį.

 Jules Verne „Kapitono Granto vaikai” (vertė Juozas Naujokaitis) 

Vieno garsiausių XIX a. prancūzų rašytojo literatūros klasika tapusi knyga suaugusiems ir jauniesiems skaitytojams dovanoja nepaprastą nuotykį, kuris prasideda nuo ryklio pilve randamo butelio su laiškais iš dingusio „Britanijos“ laivo. Laiškai apgadinti jūros vandens, tad žinomos tik koordinatės, kur butelis buvo išmestas. Manoma, kad kapitonas Grantas su likusiais gyvais jūrininkais pateko į nelaisvę.

Prasideda nuotykių ir išbandymų kupina paieškų kelionė jūrų keliais, į kurią leidžiasi kapitono Granto draugas lordas Glenarvanas su Granto vaikais. Kelionė pareikalaus daug jėgų, ištvermės, o drauge atskleis tikruosius herojus ir apsimetėlius. Pasiruošę dramatiškiems, kvapą gniaužiantiems įspūdžiams?

 Rūta Šepetys „Jūs – tai istorija” 

Tarptautinį pripažinimą pelniusi, prestižine „The Rockefeller Foundation“ „Bellagio Resident Fellowship“ premija, Karnegio medaliu bei kitais apdovanojimais įvertinta istorinių romanų autorė tvirtina, kad stipraus kūrinio paslaptis slypi jūsų gyvenimo patirtyje. Naujoji knyga – itin vertingas patarimų lobynas rašytojo karjeros siekiantiems žmonėms, drąsinanti pažvelgti į savo vidų ir pažadinti svarbius atsiminimus, juos perkeliant ant popieriaus lapo. Meistriškai įausdama į kūrinį juokingas ir nuoširdžias savo gyvenimo istorijas, Rūta Šepetys įkvepia ir pateikia pluoštą rašymo bei tiriamojo darbo užduočių.

Išsamiau apie knygas kviečiame išgirsti vaikų literatūros ekspertės E. Baliutavičiūtės apžvalgoje: 

Susijusios knygos