Knyginėjimai. Trumpai | Knygos sveikam kūnui ir protui | Alma littera

2023-03-31
Knyginėjimai. Trumpai | Knygos sveikam kūnui ir protui | Alma littera

Literatūros ekspertė Vitalija Maksvytė pristato „Alma littera“ išleistas knygas, padėsiančias geriau pažinti save ir išgydyti ne tik kūno, bet ir minčių bei sielos skaudulius. Atraskite šiuo metu sau aktualiausią leidinį, kuris taps naudingu įrankiu, ieškant emocinės ir fizinės gerovės.

Valerijus Morozovas „Sveikatos mitai ir paklydimai“ 

Knygos herojus Vaclovas – sveikatos reikaluose nelabi išprusęs pilietis, turintis daug klausimų, girdėjęs galybę mitų ir kišantis nosį ten, kur daug kam nedrąsu užeiti. Jį sugalvojęs aštrialiežuvis šeimos gydytojas V. Morozovas sako, kad pacientus apibendrinantis personažas jam padėjo perteikti požiūrį į vartojimo kultūrą ir nekultūringą vartojimą medicinoje bei paneigti aibę mitų. Vaclovas su gydytoju susitinka pačiose netikėčiausiose vietose (net kebabinėje!) ir aiškinasi, ką daryti, kad išsaugotume sveikatą.

Rasa Andrikienė „Labirintuose“ 

Šviesi tikrų istorijų knyga, kurios puslapiuose rasite net tris išeities variantus, kai atrodo, kad išeities nėra. Nevyniodama žodžių į vatą, paprastu ir aštriu kasdieniu stiliumi geštalto psichoterapeutė, psichologė pasakoja klientų istorijas, papildydama jas savo komentarais. Kai kurias jų verta skaityti kelis kartus, kad suprastume, jog mūsų gyvenimai yra normalūs ir teisingi. Gal netgi pagaliau liausimės kaltinti save ir jaustis netikę.

Sharon Salzberg „Laimė ir meditacija“ 

Pasaulyje žinoma meditacijų mokytoja kviečia pasitelkti atidą, meilę ir gerumą kasdieniame gyvenime. Jos parašytas išsamus meditacijos vadovas taps naudingu įrankiu ieškantiems ramybės, džiaugsmo ir pasitenkinimo gyvenime. Papildytame knygos leidime pateikiami pratimai, idėjos įrašams dienoraštyje ir dešimt vedamųjų meditacijų, kurias galima atsisiųsti iš interneto svetainių arba nuskaičius QR kodus.

Paul Conti „Trauma – nematoma epidemija: trauminės patirtys, kaip jas įveikti ir išgyti“ 

Knygoje pristatomi naujausi moksliniai tyrimai, sėkminga klinikinė praktika, tikros istorijos ir nuodugnesnis požiūris į traumas, kurių dažniausiai patys nepastebime. Lady Gaga gyvybę išgelbėjęs Dr. Paulas Conti'is nurodo, kokie individualūs ir visuomenės pokyčiai gali sušvelninti traumų padarinius. Jis padeda pažinti įvairių traumų, veikiančių kaip virusas, priežastis bei jų išgydymo būdus. Švelnus, lėtas, nuoseklus keliavimas link traumos ir nuo jos – raktas į tikrąjį, laimingą save.

Išsamiau apie šias knygas kviečiame išgirsti V. Maksvytės apžvalgoje:

 

Susijusios knygos