Knyginėjimai. Trumpai | Knygos sielos ir kūno ramybei | Alma littera

2024-05-28
Knyginėjimai. Trumpai | Knygos sielos ir kūno ramybei | Alma littera

„Šios knygos atspindi, jog gera sielos ir kūno savijauta tarpusavyje labai stipriai susijusi. Todėl svarbu rūpinantis vienu nepamiršti ir kito“, – karščiausias „Alma littera“ naujienas pristato „M360“ ir Delfi Kultūra redaktorė Jūratė Žuolytė.

Kokios knygos šį kartą nugulė ant laidos „Knyginėjimai. Trumpai“ stalo? Kviečiame susipažinti!

 

Sandrija Čapkauskienė „Sveikata tavo pilve“. 

Žarnynas yra sudėtinga ir daugiafunkcė organų sistema su trilijonais bakterijų. Jis ne tik virškina maistą, bet ir lemia mūsų fizinę bei dvasinę sveikatą, nuotaiką ir net kūrybiškumą. Knygoje „Sveikata tavo pilve. 250 klausimų ir atsakymų apie žarnyną“ autorė glaustai ir aiškiai dalijasi praktinėmis, moksliniai faktais grįstomis rekomendacijomis, kaip pagerinti savijautą.

 

Brigita Petrulė „5 sveikatingumo taisyklės“.

Sertifikuota sveikatingumo trenerė B. Petrulė keičia žmonių gyvenimus padėdama koreguoti judėjimo ir mitybos įpročius. Skaitydami jau antrąją jos knygą išmoksite mesti svorį neprarandant geros savijautos, gaminti sveikus, skanius ir daug baltymų turinčius patiekalus bei rūpintis savo fizine sveikata.

 

Jessie Inchauspé „Gliukozės deivės metodas“ (vertė Margarita Bautrėnienė). 

Įkūrusi daugiau nei 2 mln. sekėjų socialiniuose tinkluose turintį judėjimą „Gliukozės deivė“, biochemikė ir rašytoja J. Inchauspé pradėjo tikrą gliukozės reguliavimo bangą. Naujausioje knygoje ji pristato nuoseklų 4 savaičių maitinimo planą su daugiau nei 100 paprastų receptų. Mokslu pagrįstos strategijos padės subalansuoti cukraus kiekį organizme – jausitės energingesni, sumažinsite užkandžių troškimą, išvalysite odą, sulėtinsite senėjimą, atkursite hormonų pusiausvyrą, pagerinsite nuotaiką ir savijautą.

 

Jon Kabat-Zinn „Kūno ir proto išmintis“ (vertė Indrė Kaulavičiūtė).

Knyga – legenda. Bestselerių autoriaus J. Kabat-Zinn novatoriškoje knygoje, parašytoje pagal garsiąją dėmesingų įsisąmoninimu pagrįstą streso mažinimo programą, mokoma, kaip pritaikyti mediciniškai įrodytus kūno ir proto tyrimo metodus kovojant su stresu, siekiant didesnės pusiausvyros, geros savijautos ir sveikimo. Ji knyga skirta visiems, kurie stengiasi gyventi sveikiau šių dienų skubančiame pasaulyje.

 

Plačiau apie kiekvieną knygą sužinosite pasiklausę laidos įrašo. Kviečiame nieko nelaukti ir tai padaryti.

 

Susijusios knygos