Knyginėjimai. Trumpai | Knygos kūnui ir sielai | Alma littera

2023-05-16
Knyginėjimai. Trumpai | Knygos kūnui ir sielai | Alma littera

Literatūros ekspertė Vitalija Maksvytė knygų mėgėjams ir entuziastams pristato 3 knygas, kuriose skirtingais rakursais autoriai nagrinėja ir aprašo, kaip išlaikyti sveiką kūno ir proto balansą. Knygose rasite naujausius tyrimus, mitų paneigimus ir informaciją, kuri padės lengviau suprasti, ko imtis, jog jaustumėtės visapusiškai gerai.

Daniel J. Levitin „Kaip vystosi ir keičiasi smegenys“ (vertė Eglė Podčašinskienė) 
Bestseleriu tapusioje knygoje žinomas neuromokslininkas ir psichologas supažindina skaitytoją su kūno, smegenų vystymosi procesais ir patarimais, kurie padės mėgautis visaverčiu gyvenimu kuo ilgiau.

Oliver Burkeman „Keturi tūkstančiai savaičių“ (vertė Ieva Sakalinskaitė) 
Autorius ragina atmesti paviršutinius patarimus ir sutelkti dėmesį į tai, kad gyvenimas yra baigtinas ir mes turime mokytis džiaugtis juo. Nors daugelis iš mūsų sutelkia dėmesį į darbą, rezultatus ir laimėjimus, tikroji vertė glūdi laike, kuriuo niekas negali sustabdyti.

Katherine May „Gamtos kerai“ (vertė Rūta Šiugždinytė)
Ši knyga yra skatinimas visapusiškai patirti gyvenimą ir pastebėti grožį esantį aplink net tada, kai pasaulis atrodo nemalonus. Autorė knygoje tyrinėja atkuriamąsias gamtos galias, analizuodama žemės, vandens, ugnies ir oro elementus bei skatina keisti savo gyvenimą taip, jog sutvirtėtų kūnas ir siela.

Išsamiau apie knygas kviečiame išgirsti literatūros ekspertės V. Maksvytės apžvalgoje.

Susijusios knygos