KNYGINĖJIMAI. Trumpai. Knygos jaunimui ir paaugliams

2022-09-12
KNYGINĖJIMAI. Trumpai. Knygos jaunimui ir paaugliams

Išlydėti vasarą ir pakiliai pasitikti rugsėjį padės naujos knygos, kurias kviečiame atrasti drauge su vaikų literatūros eksperte Egle Baliutavičiūte.

Pirmoji – šilta, išmintinga ir sąmojinga amerikiečių rašytojos R. J. Palacio knyga „Stebuklas“ apie dešimtmetį berniuką, kurio veidas išskiria jį iš kitų. Jaudinančiu kino filmu virtusi istorija atskleidžia, kaip vaiko negalia iš sunkaus išbandymo gali tapti paskata keisti ne tik sustabarėjusius požiūrius, bet ir santykį su gyvenimu.

Psichologės ir rašytojos Jenny Jägerfeld kūrinys „Komedijų karalienė“ su humoru pasakoja skaudžią dvylikametės mergaitės istoriją, kad paskatintų nebėgti nuo sunkių jausmų, ieškoti pagalbos ir būdų kaip sau padėti. Tai knyga, kuri sukelia šypseną, nors ir kviečia keliauti po rimtas temas.

Vyresniems paaugliams pristatome jaunosios kartos korėjiečių kilmės amerikiečių rašytojos Axie Oh šiuolaikišką knygą „XOXO“ apie violončelės vunderkindę, kuri leidžiasi į nuotykius su vienos garsiausių pasaulyje K-popso grupės nariu. Jam griežtai draudžiama susitikinėti su merginomis, o jai meilė pradeda trukdyti siekti svajonės. Kas nugalės – jausmai ar žemiški tikslai? Kviečiame išgirsti knygų apžvalgą ir rugsėjį pasitikti su vertingais skaitiniais.

 

Susijusios knygos