Knyginėjimai. Trumpai | Knyga – geriausia dovana

2022-12-09
Knyginėjimai. Trumpai | Knyga – geriausia dovana

Artėjančios šventės vis labiau kelia malonų jaudulį ir norą ne tik dovanoti, bet ir apsidovanoti. Kviečiame išgirsti literatūros ekspertės Vitalijos Maksvytės rekomendacijas, kuriomis nustebinsite ir palepinsite jums brangiausius žmones.

Nikolajus Kunas „Senovės Graikijos legendos ir mitai“ Viena išsamiausių antikos mitų knygų lietuvių kalba, kurioje mitai ir legendos pateikiami atskirais ciklais – puiki dovana sau ar besidomintiems istorija. Ši išskirtinė klasikinių atpasakojimų knyga su nuotraukomis atvers duris į turtingą, stebinantį ir nepaprastų žygių kupiną senovės Graikijos legendų pasaulį nuo pat jo sukūrimo. Laukia išskirtinė pažintis su Olimpo dievais, didvyriais ir valdovais.

George Orwell „Gyvulių ūkis“ Vienas reikšmingiausių XX a. kūrinių, kurį vertėtų perskaityti kiekvienam. Politinė satyra, pašiepusi 1917 m. Rusijos revoliuciją ir Sovietų Sąjungą, buvo parašyta dar tada, kai Didžioji Britanija ir kitos šalys su Sovietų Sąjunga buvo sudariusios sąjungą prieš nacistinę Vokietiją, o britų inteligentija į Staliną žiūrėjo palankiai. Vos pasirodžiusi 1945 m. iš karto sulaukė sėkmės ir buvo įvertinta įvairiais apdovanojimais.

Jamie Oliver „Kartu“ Atraskite daugiau kaip 120 įdomių ir paprastų receptų, padėsiančių sukurti neįtikėtinų patiekalų, kuriais galėsite dalintis su mylimais žmonėmis. O gal kartu ir gaminti? Vienas garsiausių britų šefų dalinasi idėjomis šeimos, draugų ar kolegų susitikimams, kurios namuose leis sukurti neeilinį meniu. Jį beliks papildyti nuoširdžiu juoku ir šiltu bendravimu.

Julia Quinn „Bridžertonai“ Viena populiariausių skaitinių serijų, užbūrusi ne tik skaitytojus, bet ir „Netflix“ serialo žiūrovus – vertinga dovana ieškantiems laisvalaikio malonumų. Aštuonių knygų serija autentiškai vaizduoja XIX amžiaus pradžios Londono aukštuomenės gyvenimą, jo užkulisius ir paliečia universalias temas, aktualias ir šių dienų skaitytojui. Kronikų centre – aštuoni Bridžertonų broliai ir seserys, kurie nuolat ginčijasi, svaidosi kandžiais juokeliais, tačiau vienas kitą beprotiškai myli.

Rebecca Heiss „Instinktai: kaip mus veikia instinktai ir kaip išmokti juos nukreipti savo naudai“ Kiekvienoje gyvenimo srityje mūsų elgesį veikia instinktai, kurių paskirtis kadaise buvo padėti mums išlikti pasaulyje, pilname pavojų. Tie patys instinktai kliudo mums siekti sėkmės dabar. Evoliucinės biologijos specialistė parašė tarsi kelių žemėlapį, kuriuo sekdamas kiekvienas gali nustoti gyventi autopiloto režimu, tapti produktyvesnis, laimingesnis ir pradėti sąmoningai kurti geresnį gyvenimą. Išsamiau apie knygas kviečiame išgirsti V. Maksvytės apžvalgoje.

 

Susijusios knygos