Knyginėjimai. Trumpai | Grožinė literatūra rudens vakarams

2022-11-11
Knyginėjimai. Trumpai | Grožinė literatūra rudens vakarams

Literatūros ekspertė Vitalija Maksvytė pristato keturis „Alma littera“ išleistus romanus, kurie praskaidrins vis labiau ilgėjančius ir tamsėjančius rudens vakarus.

Nino Haratischwili „Aštuntas gyvenimas (Brilkai)“ Romane pasakojama šešių kartų šeimos saga, sukėlusi didelį šurmulį literatūros pasaulyje ir pelniusi ne vieną prestižinį apdovanojimą. Pasauliui patiriant vieną sukrėtimą po kito, keičiasi istorijos personažai, pasirodo ir vėl išnyksta, o kartu su jais keliaujantis skaitytojas patiria, koks trapus ir koks didingas gali būti žmogaus gyvenimas.

C.W. Gortner „Marlena“ Biografinis romanas apie moterį, kuri gyveno pagal savo taisykles ir peržengė jos lyčiai nustatytas ribas. Marlena Dytrich smarkiai pralenkė savo laiką ir dėl prieštaringo elgesio dažnai sulaukdavo kritikos, bet niekas negalėtų paneigti, kad ji – viena ryškiausių XX a. Holivudo žvaigždžių, kuri gimė scenai.

Anne Jacobs „Vila“ Įtraukianti klasikinė saga, kuri nukelia į 1913 m. Vokietiją. Jos pagrindinė herojė Mari – tarsi lygybės siekiančios, su blogiu nesitaikstančios, stiprios ir talentingos Pelenės versija, kuri nustebins skaitytoją. Įvairiapusiškas, dėmesį prikaustantis ir kupinas jausmų romanas puikiai atspindi paskutinius metus iki Pirmojo pasaulinio karo.

Mary Lawson „Prieš pirmą sniegą“ Santūri proza, pasakojanti ramią, bet sukrečiančią dramą. Joje susipina trijų skirtingo amžiaus žmonių istorijos, kurių kiekvienas kovoja su savo netektimi bei sielvartu. Tai sušildantis subtilus romanas apie šeimą, pasitikėjimą, mažas ir dideles asmenines dramas. Išsamiau apie knygas kviečiame išgirsti V. Maksvytės apžvalgoje.

Susijusios knygos