Knyginėjimai. Trumpai | Detektyvai ir siaubo romanai

2022-11-15
Knyginėjimai. Trumpai | Detektyvai ir siaubo romanai

Kviečiame atrasti „Alma littera“ naujienas, kurias pristatė literatūros ekspertė Vitalija Maksvytė.

Paola Barbato „Paskutinis svečias“ Turtingos garbaus amžiaus ponios Adaldžizos Grizenti mirtis notarui Flavijui Aragonai sukėlė netikėtų rūpesčių. Dama nepaliko testamento, tad į jos turtus nusitaikę paveldėtojai nusprendė, kad notaras apsigyvens jos namuose ir aprašys kiekvieną daiktą. Naujosios kartos italų rašytojos ir komiksų kūrėjos romanas nustebins ir suvilios lengvu šiurpu.

Karsten Dusse „Dėmesingo įsisąmoninimo vadovas žudikui“ Didelio populiarumo Vokietijoje sulaukusi knyga, tvirtai besilaikiusi bestselerių sąrašuose, – labai netikėtas, sklidinas iš kojų verčiančio juodojo humoro ir suteikiantis didžiulę pramogą kūrinys. Jame saviugda ir kriminalas papildo viena kitą kurdamos tobulą pasakojimą, pagal kurį netgi rengiamasi kurti filmą.

Stephen King „Institucija“ Žymiausias siaubo istorijų kūrėjas, daugelio tarptautinių bestselerių autorius pristato bauginantį pasakojimą apie ypatingus vaikus ir jų neįtikėtiną kovą su blogio jėgomis. Kraupus, jaudinantis, mistinis ir neįtikėtinai tikroviškas kūrinys rezga dramatišką, kraują stingdančią istoriją apie kovą su blogiu pasaulyje, kuriame gėrio pergalė gali reikšti visos žmonijos pražūtį. z

Camilla Läckberg, Henrik Fexeus „Dėžė“ Du labai populiarūs Švedijoje autoriai pristato kvapą gniaužiantį detektyvinį trilerį, kuris labiausiai pradžiugins Jo Nesbø ir serialo „Mentalistas" gerbėjus. Kupina geriausių Skandinavijos trilerių tradicijų, knyga yra pirmoji būsimos trilogijos apie policijos detektyvės Minos ir mentalisto Vincento darbą dalis.Kai Stokholme aptinkama auka – kardais subadyta moteris dėžėje, policininkai sutrinka. Bylos tyrėja į pagalbą pasitelkia mentalistą Vincentą Valderį, puikiai šifruojantį ir kūno kalbą. Bendromis jėgomis ėmę tirti nusikaltimą netrukus išsiaiškina apie dar vieną, kuris taip pat primena nesėkmingą pasirodymą cirke. Kas toliau? Išsamiau apie knygas kviečiame išgirsti V. Maksvytės apžvalgoje.

 

Susijusios knygos