KNYGINĖJIMAI. Trumpai | Žinomų žmonių biografijos ir įtraukiančios istorinės knygos

2022-10-27
KNYGINĖJIMAI. Trumpai | Žinomų žmonių biografijos ir įtraukiančios istorinės knygos

Literatūros ekspertė Vitalija Maksvytė kviečia atrasti garsių pasaulio žmonių biografijas bei įtraukiančias istorines knygas ir pagyvinti darganotą rudenį.

Matthew Dennison „Karalienė“ Didelės apimties biografijoje „Karalienė“ (vertė Asta Tobulevičienė) apžvelgiamas monarchės šimtmetis nuo jos vaikystės iki šių dienų.

Ruth Bader Ginsburg „Mano žodžiai“ –  įtraukiantis, rimtas ir kartu žaismingas Ruth Bader Ginsburg rašinių ir kalbų rinkinys, sudarytas Mary Hartnett bei Wendy W. Williams (vertė Vaida Jėčienė). Knyga apie vieną įtakingiausių Amerikos moterų suteiks galimybę visapusiškai pažinti Ruth gyvenimą, jos neprilygstamą analitinį, ironijos nestokojusį protą, turėjusį įtakos ne tik teisei, bet ir visuomenės nuomonei.

Richard Firth-Godbehere „Emocijų istorija“ – Remdamasis psichologija, neuromokslu, filosofija, menu ir religijos istorija Richardas Firthas-Godbehere'as kviečia susipažinti su labai svarbiu ir nepakankamai įvertintu emocijų vaidmeniu. Knygoje „Emocijų istorija“ (vertė Eglė Podčašinskienė) jis pristato platų tyrimą apie tai, kaip emocijos modeliuoja žmonijos istoriją ir kaip mūsų patirtis bei emocijų supratimas vystėsi kartu su mumis.

John Dickie „Masonai. Modernaus pasaulio kūrėjai“ (vertė Jovita Liutkutė) – įtraukiantis pasakojimas apie garsiausią slaptąją broliją, apie judėjimą, padėjusį sukurti modernią visuomenę. Masonų judėjimas šiandien turi keturis šimtus tūkstančių narių Didžiojoje Britanijoje, per milijoną Jungtinėse Amerikos Valstijose ir apie šešis milijonus visame pasaulyje. Nepaisant skaičių, iki šiol tai brolija, apipinta mistikos, kurioje kuriama slapta šiuolaikinio pasaulio istorija. Kokia ji? Išsamiau apie knygas kviečiame išgirsti V. Maksvytės apžvalgoje.