Knyginėjimai. Trumpai | Vasaros skaitiniai vaikams | Alma littera

2023-07-03
Knyginėjimai. Trumpai | Vasaros skaitiniai vaikams | Alma littera

Vaikų literatūros ekspertė Eglė Baliutavičiūtė įsitikinusi, kad vasaros skaitiniai turi būti smagūs, prajuokinantys, kviečiantys į nuotykius ir šio to įdomaus išmokantys. Būtent tokius leidinius ji ir kviečia išsirinkti!

Jen Marlin „Vėjo raiteliai. Gelbėjant jūrinius vėžlius“ ir „Vėjo raiteliai. Beieškant raudonųjų arų“ (vertė Vainius Bakas)
Maksas ir Sofija kviečia šokti į magišką burlaivį „Vėjo raitelis" ir leistis į itin svarbią kelionę – gelbėti gyvūnų bei gamtos! Vos vaikai užlipa ant denio, akimirksniu atsiduria Havajuose, kur aptinka lizdus su pasiruošusiais išsiristi jūriniais vėžliukais. Tačiau iškyla grėsmė – šviesa nuo netoliese esančių viešbučių gali nuvesti jauniklius netinkama kryptimi ir pražudyti. Ar Maksui ir Sofijai pavyks saugiai palydėti vėžliukus į vandenyną? Ši iliustruotų nuotykinių knygų serija supažindina vaikus su tikromis gamtosaugos problemomis, kelia klausimus ir pasiūlo atsakymus, kuriais besivadovaudami galime prisidėti prie gamtos išsaugojimo.

Enid Blyton „Stebuklingas norų krėslas“ (vertė Danguolė Žalytė) 
Pirma serijos dalis, nukelianti į stebuklų pasaulį. Kai Molė su Piteriu išsiruošė ieškoti gimtadienio dovanos mamai, užsukę į senienų krautuvėlę atsitiktinai aptiko stebuklingą norų krėslą, galintį nugabenti ten, kur tik užsinorėsi... arba kur sumanys pats krėslas! Atsisėdę į krėslą vaikai su nauju draugu elfu Žvanguliu leidžiasi į nepaprastus nuotykius magiškose šalyse, sutinka milžinų, raganų, burtininkų ir kitų fantastinių būtybių. Tai istorija, kuri ne tik maloniai nustebins, bet ir skatins vaikus būti drąsius, draugiškus ir labiau pasitikėti savimi.

Jenny Pearson „Didysis Senelio Frenko norų sąrašas“ (vertė Vaiva Būgaitė) 
Knyga, kurioje apstu šmaikštumo ir rimtų temų! Frenkas Deivenportas netikėtai paveldi krūvą pinigų iš močiutės, apie kurią nieko nežinojo ir prasideda tikra painiava... Kartu su pinigais berniukas paveldi RIMTAS naujas pareigas ir NAUJĄ senelį. Frenkas greitai sudaro sąrašą idėjų, kaip išleisti pinigus ir pasirūpinti savo niurzga seneliu. Tik ar taip pat greitai ir aiškiai jis supras, kad tikros laimės už pinigus nenusipirksi?

Matt Cosgrove, Eva Amores „Blogiausia gyvenimo savaitė! Antradienis“ (vertė Indrė Ivanauskaitė-Vindašiuvienė) 
Justinas Meilutis vos išgyveno PIRMADIENĮ, o dabar atėjo... ANTRADIENIS! Jo katinas vis dar dingęs, jam gėda dėl tėčio dar labiau nei visada. Jis netikėtai (ir pačiu blogiausiu būdu) tapo interneto žvaigžde. O kai mokyklinė fotosesija vyksta tą pačią dieną kaip ir Mokslinis superšou, antradieniui tiesiog lemta pavirsti neišmatuojama, dantis barškinančia katastrofa!

Antroji nuotaikingos serijos knyga kalba apie šių dienų aktualijas: elgesį internete, galimus pavojus ir patyčias. Šmaikščiomis iliustracijomis papildytas turinys dar labiau pritrauks mažųjų skaitytojų dėmesį, o skaitymas pavirs ne tik pramoga, bet ir vertinga pamoka.

Išsamiau apie vasaros skaitiniams rekomenduojamas knygas vaikams kviečiame išgirsti E. Baliutavičiūtės apžvalgoje.

Susijusios knygos