Knyginėjimai. Trumpai | Turiningoms atostogoms | Alma littera

2023-06-23
Knyginėjimai. Trumpai | Turiningoms atostogoms | Alma littera

Literatūros ekspertė Vitalija Maksvytė pristato vasaros skaitinius, kurie pradžiugins net išrankiausius skaitytojus, tad kviečiame išgirsti apžvalgą ir išsirinkti, ką skaitysite šiandien!

Donna Tartt „Mažasis draugas“ 
Pulitzerio grožinės literatūros premija už paskutinį romaną „Dagilis“ apdovanota autorė daugeliui pasaulio skaitytojų puikiai žinoma kūriniais „Slapta istorija“ ir neseniai lietuvių kalba pasirodžiusiu romanu „Mažasis draugas“ (vertė Elžbieta Kmitaitė). Pastarasis skaitytoją veda tūkstančiu skirtingų krypčių, susijungiančių į unikalią pilnatvę. Stiprūs personažai, kuriuos Donna Tartt piešia itin kruopščiai ir jautriai, palieka neišdildomą įspūdį, o siužeto vingiai palepina nepakartojamu skaitymo malonumu.

Jens Liljestrand „Net jei viskas baigsis“ 
Dovana skandinavų literatūrą vertinantiems skaitytojams – debiutinis Jens Liljestrand romanas „Net jei viskas baigsis“ (vertė Mantas Karvelis). Rašytojas keturių tarpusavyje susijusių veikėjų akimis žvelgia į baugų pasaulį, kuriame klimato kaita yra ne miglota perspektyva, o reali žmonių kasdienybė. Juoduoju humoru pagardintas, energija pulsuojantis ir kiek groteskiškas pasakojimas atskleidžia su mirtinai pavojingais gamtos kataklizmais susidūrusios žmonių visuomenės trapumą, pasimetimą ir susvetimėjimą. O kas, jeigu viskas tikrai baigsis?

Deepti Kapoor „Blogio metas“
„Blogio metas" (vertė Danguolė Žalytė) – šiuolaikinės Indijos epas, skaitytoją vedantis į energingąjį Delį. Tai ir trileris, ir šeimos saga, ir svaigus romanas apie gangsterius bei meilužius, netikras draugystes, uždraustą meilę ir korupciją. Vos pasirodžius šiam indų autorės kūriniui, skaitytojai jau nekantrauja sulaukti sekančių trilogijos dalių, o filmų kūrėjai įsigijo teises serialo kūrimui. Prabangių dvarų, grobikiškų verslo sandėrių ir politinių intrigų šešėlyje pavojingai susipina trys likimai, kurie nežinia kuo taps – keliu į išsivadavimą, ar paskata susinaikinti?

Heather Webb „Žozefina“
Debiutinis amerikietės Heather Webb romanas „Žozefina" (vertė Lina Būgienė) atskleidžia nepaprastą vienos moters, užkariavusios Napoleono Bonaparto širdį, gyvenimo kelionę, jos pastangas rasti amžiną meilę ir savo vietą vyrų valdomame pasaulyje. Pasakojimas griauna istorinius mitus ir atskleidžia iki šiol nematytą Žozefinos gyvenimo pusę.

Išsamiau apie vasaros skaitiniams rekomenduojamas knygas kviečiame išgirsti V. Maksvytės apžvalgoje.

Susijusios knygos