Knyginėjimai. Trumpai | Tomas Dirgėla | Alma littera

2023-08-16
Knyginėjimai. Trumpai | Tomas Dirgėla | Alma littera

Parašęs daugiau nei 40 knygų, 2022 metais vienu populiariausių bibliotekose lietuvių vaikų ir jaunimo literatūros autoriumi tapęs rašytojas Tomas Dirgėla puikiai išmano, kas patinka vaikams ir kaip juos sudominti. Autoriaus kūryboje netrūksta kurioziškų situacijų, kartu jose visada akcentuojama tėvų ir vaikų meilės svarba, kova su neteisybe bei lyčių lygybė.

Birželį išleistoje knygoje „Lukas ir Lėja. Istorija apie draugystę“ Tomas pasakoja apie draugystę, kurią gali sugriauti pavydas. Jis prisipažįsta, kad ne kartą ir pačiam teko atsidurti situacijoje, kai draugai vietoj džiaugsmo ar pasidalinimo laime jo sėkme, pasiduoda negatyvioms emocijoms, kurios nieko gero nežada. Tomas išdavė paslaptį, kad knygos siužetą pasufleravo ir vienas Lietuvoje vykstantis festivalis, kuriame šį kūrinį jis ir pristatė.

Autorius mėgsta stebinti ne tik turiniu, bet ir produktyvumu, tad visai neseniai pradėjo ir naują detektyvinę nuotykių seriją! Pirmoji jos knyga „A komanda ir šuo už milijoną“ kviečia į nesibaigiančius mergaitės su žiurke ant peties, gobtuvą ant galvos vis užsimetusio keistuolio ir istorijos mokytojo savaitgalio nuotykius. Ryškiai iliustruota, dingusių gyvūnų bylas narpliojanti serija vaikus pakvies ne tik įsitraukti į detektyvinius galvosūkius, bet ir supažindins su netikėčiausiais faktais. Pavyzdžiui, ar įsivaizduojate, kiek kainuoja brangiausias pasaulio šuo?

Daugiau apie kūrybą ir naujausias knygas kviečiame išgirsti pokalbyje su Tomu Dirgėla.

Susijusios knygos