KNYGINĖJIMAI. Trumpai. Stiprios pasaulio asmenybės

2022-09-15
KNYGINĖJIMAI. Trumpai. Stiprios pasaulio asmenybės

Knygos apie stiprias pasaulio asmenybes, sukrečiantys jų likimai ir įkvepianti drąsa nepasiduoti – puikus planas vis ilgėjantiems rudens vakarams, kurį pristatė knygų ekspertė Vitalija Maksvytė.

Viena laukiamiausių leidyklos ir skaitytojų naujienų – ukrainiečių žurnalisto Serhijaus Rudenkos knyga „Zelenskis“. Knygoje pateikiami faktais bei įžvalgos apie Ukrainos prezidento kelią nuo vaikystės padeda geriau suprasti šių dienų aktualijas ir atskleidžia, kaip tampama lyderiais.

Ieškantiems recepto, kaip džiaugtis gyvenimu, pristatome „Oskaru“ apdovanoto aktoriaus Matthew McConaughey atsiminimų knygą „Žalia šviesa“, kuri primins, kad sunkiai išmokstamos pamokos ne visada yra bausmė: kartais – tai tiesiausias kelias į buvimą savimi.

Holokaustą išgyvenusi psichologijos mokslų daktarė Edith Eger antroje savo knygoje „Dovana“ dalinasi pamokomis, kaip iš, regis, beviltiškiausių patirčių išeiti su meile ir viltimi, o slaptas žydų kilmės Renatos Laqueur dienoraštis, paskelbtas knygoje „Dienoraštis iš Bergen-Belzeno koncentracijos stovyklos: 1944–1945“, atspindi milijonų žmonių kančias ir ką reiškia būti išgyvenusiam pragarą žemėje.

Ieškantiems jautrių, atvirų ir meistriškai parašytų šiuolaikinių istorijų pristatome pasauliniu bestseleriu tapusią Suleikos Jaouad knygą „Tarp dviejų pasaulių“. Tai pasakojimas apie tai, kiek kainuoja pasirinkti gyvenimą, kai tau vos per dvidešimt ir sužinai, jog tave ištiko sunki onkologinė liga, ir kaip vėl viską pradėti iš naujo, kai liga po kelerių metų atsitraukia.

 

Susijusios knygos