Knyginėjimai. Trumpai | Spalvingos literatūros naujienos vaikams | Alma littera

2024-02-20
Knyginėjimai. Trumpai | Spalvingos literatūros naujienos vaikams | Alma littera

Vaikų literatūros ekspertė Eglė Baliutavičiūtė pristato spalvingas knygų naujienas mažiausiems. Sąraše rasite ir vaikams gerai pažįstamų veikėjų, ir liaudies dainų, ir įsimintinų kelionių. Kviečiame žiūrėti laidą ir su kiekvienu iš šių kūrinių susipažinti iš arčiau!

 „Tilidūda dainelės“ 

Keturios gražiausios lietuvių liaudies dainos, su kuriomis užaugo ne viena karta, atgyja muzikinėje knygoje. Aranžuotes dainelėms sukūrė grupės „Skylė“ lyderis Rokas Radzevičius, jas įrašė su šeimos nariais – atlikėja Aiste Smilgevičiūte ir keturmečiu jų sūnumi Eivydu. Leiskitės į žaismingą ir melodingą kelionę po lietuvių liaudies paveldą!

Jeanne Willis „Mikė Pūkuotukas ir aš“ (vertė Vainius Bakas)

Mikė Pūkuotukas su draugais Nulėpausiu, Triušiu ir kitais Šimtamylės girios veikėjais kviečia mažuosius skaitytojus pasinerti į nuotykį. Šis pagal vaikų literatūros klasika tapusias Alano Alexanderio Milne’o ir Ernesto Howardo Shepardo knygas parašytas kūrinys – apie draugystės svarbą ir vaikiškus žaidimus. Skirtas vaikams nuo 2 metų amžiaus.

Cecillia Davidsson, Alexas Haridis „Trolis Mumis ir paskutinis slibinas“ (vertė Mantas Karvelis) 

Prieš 60 metų pirmą kartą išleista knygoje „Pasakos iš Trolių Mumių slėnio“, dabar Tuvės Janson Mumių apysaka „Paskutinis drakonas“ atgimsta iš naujo ir pasitinka jaunąją Mumių gerbėjų kartą! Naujai iliustruotoje klasikinėje Mumių apysakoje perpasakojama jautri ir pamokanti istorija, kupina nuoširdumo bei gražios draugystės.

 Skaistė Dirgėlienė, Greta Alice „Otis keliauja atostogauti“ 

Otis – charizmatiškas peliukas, kuris gyvena su mama ir tėčiu. Jam, kaip ir visiems vaikams, kyla įvairių iššūkių. Trečiojoje rašytojos Skaitės Dirgėlienės ir iliustratorės Gretos Alice paveikslėlių knygoje Otis ruošiasi į kelionę. Nors jis apie ją svajojo jau seniai, čia peliuko lauks ne tik daug smagių nuotykių, bet ir išgąstis pasiklydus bei namų ilgesys.

Jenė Marlin „Vėjo raiteliai. Laivo sudužimas ruonių įlankoje“ (vertė Vainius Bakas) 

 „Vėjo raitelių“ serija vaikus supažindina su pasaulinėmis problemomis ir kaip žmonių veikla paveikia gyvūniją. Trečiojoje autorės knygoje pasakojama apie grėsmę vandeniui keliančią nelaimę, kuomet pagrindinių herojų Makso ir Sofijos valtis užplaukia ant uolų ir sudūžta. Iš variklio pasipila juoda alyva, o juk čia gyvena ruoniai ir kiti laukiniai gyvūnai! Šiame kūrinyje J. Marlin atskleidžia, kaip galima suvaldyti situaciją bei apsaugoti gamtą.

 

Plačiau apie šias naujienas sužinosite E. Baliutavičiūtės knygų apžvalgoje: