Knyginėjimai. Trumpai | Skaitiniai Naujųjų pradžiai

2022-12-31
Knyginėjimai. Trumpai | Skaitiniai Naujųjų pradžiai

Kaip pasitiksite naujus metus, tokie jie ir bus. O gal jie bus tokie, kokius susiplanuosite skaitydami naują knygą? Kviečiame atrasti neseniai išleistus „Alma littera“ leidinius, kuriuos pristatė literatūros ekspertė Vitalija Maksvytė.

 

Bruce D. Perry, Oprah Winfrey „Kas tau nutiko?

Pokalbiai apie traumas, atsparumą ir gijimą“ – Legendinė TV laidų vedėja, prodiuserė, filantropė Oprah Winfrey ir medicinos daktaras, vaikų psichiatras ir neuromokslininkas dr. Bruce’as Perry’is kalba apie traumų ir nepalankių gyvenimo aplinkybių poveikį. Abu autoriai gilinasi ne tik į naują žmonių elgesio supratimą, bet taip pat ir į trauminių išgyvenimų poveikį mūsų gyvenimui. O. Winfrey dalijasi pasakojimais iš savo praeities ir savo supratimu apie pažeidžiamumą, kylantį dėl trauminių išgyvenimų ankstyvame amžiuje. Kad geriau suprastume ir įveiktume patirtų traumų padarinius, kartu su dr. Perry’iu Winfrey meistriškai sujungia pasakojimo galią su mokslu ir klinikine patirtimi.

David Fideler „Pusryčiai su Seneka. Gyvenimo meno vadovas“ 

Filosofijos daktaras, rašytojas Davidas Fideleris paaiškina svarbiausias Senekos, įtakingiausio stoikų mąstytojo, idėjas ir kviečia suprasti, ką reiškia prasmingas gyvenimas. Autorius kviečia mėgautis Senekos išmintimi kaip kasdieniu ritualu, tarsi energijos teikiančiu kavos puodeliu. Senekos laikai yra mūsų laikai. Jis – mūsų amžininkas, ir mes su juo dalijamės tais pačiais rūpesčiais.

Thatcher Wine „Monotaskingo metodas“

Mūsų gyvenime tapo įprasta pilni sąrašai darbų, dėmesį kaustančios technologijos. O kas nutiktų, jei imtume ir sutelktume savo dėmesį vienu metu tik į vieną dalyką? Thatcheris Wine‘as, remdamasis psichologijos ir neuromokslų tyrimais, sąmoningumo meditacijomis ir savo asmenine patirtimi, knygoje skatina valdyti savo dėmesį ir nukreipti jį tinkama linkme.

Steven R. Gundry „Energijos paradoksai“

Su nuolatiniu nuovargiu kovojantys žmonės beveik visada turi kai ką bendra: žarnyne prasidėjusį ir išplitusį uždegimą, kuris padidina riziką susirgti autoimuninėmis ligomis, sutrikdo medžiagų apykaitą ir išeikvoja brangias energijos atsargas. Autorius pateikia naujus įrodymus apie mikrobiomo vaidmenį gaminant arba sunaudojant energiją ir siūlo priemones, padedančias užgesinti uždegimą. Išsamiau apie knygas kviečiame išgirsti V. Maksvytės apžvalgoje.

 

Susijusios knygos