Knyginėjimai. Trumpai | Skaitiniai atostogoms | Alma littera

2023-05-30
Knyginėjimai. Trumpai | Skaitiniai atostogoms | Alma littera

Literatūros ekspertė Vitalija Maksvytė pristato knygas planuojantiems nerūpestingas, bet turiningas atostogas!

Katherine Pancol „Geltonos krokodilų akys“ (vertė Veronika Vasiljeva – Niparavičienė)
Dvyliktame romane, sulaukusiame didelės šlovės Prancūzijoje, ir pirmoje trilogijos dalyje, autorė pristato modernią šeimos istoriją, kuri privers juoktis net tada, kai atrodo, situacija beviltiška. Įtraukiantis pasakojimas apie išsiskyrimą, seserų santykius ir aukštyn kojomis apvirtusį gyvenimą primins bet kurį iš mūsų – tai, kokie esame ar norime būti ir kuo galime tapti. Pagal šią vieną sėkmingiausių autorės knygų jau kuriamas serialas!

Julia Quinn „Serui Filipui, su meile. Bridžertonai. 5 knyga“ (vertė Viktorija Uzėlaitė)
5-knyga Penktojoje „New York Times“ bestselerių autorės kurtoje serijos knygoje – Eloizos istorija. Nuolat vengusi vedybų dabar ji nebėra tokia tikra, kad jai skirta senmergės dalia, ypač kai geriausia draugė ne tik įsimylėjo, bet ir atrado santuokinę laimę. Staiga Eloiza ima baimintis, kad padarė klaidą, kurios ištaisyti nebegali, tačiau gyvenimo kelyje pasirodo seras Filipas, kuris staiga pasiperša. Meilė iš pirmo žvilgsnio, pokštas, o gal gerai apskaičiuotas ėjimas?

Ieva Vill „Pažadink mane“
Debiutiniame romane autorė skaitytoją kviečia į šmaikštų, jausmų kupiną nuotykį, paskanintą intriguojančiomis detalėmis ir paslaptimis. Simpatiška fotografė Viktorija – gyvenimiška, paprasta ir nuoširdi. Joris – holivudinės išvaizdos odontologas, kamuojamas praeities demonų ir siekiantis suvesti sąskaitas su žmogumi, sugriovusiu jam gyvenimą. Kam pasiduos jaunas gydytojas – norui atkeršyti ar odontologo kabinete aplankiusiems jausmams? 

Claire Vigarello „Kaip gimsta herojės“ (vertė Erika Sabaliauskaitė)  
Kaip gyventi, jei esi iki skausmo drovi, o gyvenimą temdo tie nereikalingi dešimt kilogramų, bėdos darbe ir bedarbis vyras? Išbandžiusi visas įmanomas priemones Silvija nusprendžia išsilieti rašydama. Nuobodžiaujant darbe užplūdo mintys apie išgalvotą merginą Šarlotę ir Silvija nė pati nepajuto, kaip prirašė keletą puslapių. Ji rašė tik sau ir niekam kitam, tad itin nustebo, kai važiuodama autobusu pamatė merginą, rankose laikančią knygą, kurios herojė – jos Šarlotė. Kaip tai galėjo nutikti? Kas ir kada pavogė Silvijos slapčiausias mintis ir nusiuntė leidyklai? Klausimų daugybė, baimės – dar daugiau, bet aišku viena: nuo šiol Silvijos gyvenimas jau niekada nebebus toks, koks buvo.

Carley Fortune „Vasara po vasaros“ (vertė Rasa Stamkauskienė) 
„New York Times“ bestseleris pasakoja apie antrąją progą. Prieš dešimt metų Persefonė Freizer padarė lemtingą klaidą, tad dabar vasaras ji leidžia ne prie spindinčių vaikystės ežero vandenų, o stilinguose didmiesčio apartamentuose, pramogaudama su draugais ir stengdamasi niekam per daug neatverti savo širdies. Tačiau vieną dieną ji sulaukia skambučio, grąžinančio ją į Bario įlanką. Ten vis dar gyvena Semas Florekas – vyras, su kuriuo kadaise ketino būti amžinai kartu. Šešias vasaras jiedu buvo neišskiriami, tačiau ji sugriovė santykių idilę. Ar tikrai viskas jau baigta? O gal dar tik prasideda?

Susijusios knygos