Knyginėjimai. Trumpai | Prof. Eugenijus Laurinaitis | Alma littera

2023-11-07
Knyginėjimai. Trumpai | Prof. Eugenijus Laurinaitis | Alma littera

Eugenijus Laurinaitis, vienas autoritetingiausių Lietuvos psichoterapeutų, lektorių ir knygų autorių, pristato naujausią savo knygą „Žuvis vandenyje“. Jis prisipažino, tikintis, kad šis leidinys gali būti vertingas kiekvienam, nes jame apžvelgiami visi žmogaus gyvenimo tarpsniai ir dalinamasi įžvalgomis apie tarpusavio bendravimą.

Ši knyga yra skirta kiekvienam, nes autorius pradeda nuo įžangos apie žmogiškąjį bendravimą kaip fenomeną nuo priešistorinių laikų, o vėliau eina per visus mūsų gyvenimo tarpsnius ir ką juose reiškia bendravimas. Profesorius teigia, kad norėdami sklandžiau bendrauti su kitais, galime pradėti nuo paprastų dalykų. Pirmasis – vaikiškos taisyklės propagavimas – kas ant kito sako, tas ant savęs pasisako. E. Laurinaitis labai skatina bendraujant ne tiek klausyti, ką kritiško jums sako tas žmogus, su kuriuo kalbate, kiek atkreipti dėmesį, kad tai, ką jis sako, yra apie jį.

Kiek bendravime svarbūs kūno ženklai? Kaip pakeisti sekinantį bendravimą? Ar galima žmones išmokinti empatijos? Knygoje „Žuvis vandenyje“ jos autorius paliečia ir mirties temą – kuo ji susijusi su bendravimu?

Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus kviečiame išgirsti pokalbyje su prof. Eugenijumi Laurinaičiu:

 

Susijusios knygos