Knyginėjimai. Trumpai | Populiariausi kūriniai Vilniaus knygų mugėje | Alma littera

2023-03-17
Knyginėjimai. Trumpai | Populiariausi kūriniai Vilniaus knygų mugėje | Alma littera

Šiek tiek aprimus Vilniaus knygų mugės sukeltoms džiugioms emocijoms kviečiame stabtelti ir drauge su literatūros eksperte Vitalija Maksvyte prisiminti, kokios „Alma littera“ knygos sulaukė didžiausios sėkmės ir skaitytojų buvo ieškotos dažniausiai.

📕 Eimantas Gudas „Mėlynas kraujas“
Valdovų rūmų kultūros istorikas itin gyvai papasakojo apie penkias įtakingiausias LDK gimines, atskleisdamas amą atimančias paslaptis ir supažindindamas su dar negirdėtais istoriniais faktais.

📕 Algimantas Čekuolis „Medinė kaukė. Tikroji mano istorija“ 
Autobiografinė knyga, kurioje A. Čekuolis tarsi nusiima kaukę, kuria gyveno prisidengęs beveik devynis dešimtmečius. Leidinyje skaitytojai atras ne tik negirdėtas istorijas, bet ir niekur nepublikuotas autoriaus asmenine nuotraukas.

📕 Irena Buivydaitė „Kas būtų jei...“  
Viena skaitomiausių autorių Lietuvos bibliotekose kviečia atrasti naujausią romaną, kuriame supažindina su trimis draugėmis, susimąsčiusiomis apie nugyventus metus. Ar yra dėl ko gailėtis? Ar norėtųsi kažką pakeisti, jei likimas padovanotų tokį šansą? Nuotaikinga istorija primins, kad norėti reikia labai atsargiai.

📕 Sally Rooney „Pokalbiai su draugais“ 
Pasaulyje populiari autorė pasakoja apie dvi drauges, įsivėlusias į keistus santykius su vyresne pora. Romane persipina tapatybės paieškos, meilės trikampiai ir S. Rooney būdingo gilinimosi į žmonių santykius tema.

📕 Rebecca Heiss „Instinktai“  
Mokslininkė knygoje atskleidžia, kad kiekvienas iš mūsų esame gyvūnai, kuriuos įvairiose gyvenimo situacijose valdo instinktai. Aiškiai ir įtaigiai ji papasakoja, kas nutinka, kai instinktai nėra kontroliuojami ir pasidalina nauju metodu, kuris gali padėti juos pakreipti mums naudingiausia linkme.

Išsamiau apie šias knygas kviečiame išgirsti V. Maksvytės apžvalgoje: