Knyginėjimai. Trumpai | Pasaulinę šlovę pelnę romanai jaunimui | Alma littera

2024-08-20
Knyginėjimai. Trumpai | Pasaulinę šlovę pelnę romanai jaunimui | Alma littera

 

Šį kartą rubrika „Knyginėjimai. Trumpai“ – subalansuota jaunuoliams, tačiau tinka ir suaugusiems. „Delfi“ laidoje vaikų literatūros ekspertė Eglė Baliutavičiūtė pristatė net tris bestselerius, viso pasaulio paauglių plačiai išreklamuotus tokiose platformose kaip „Tik Tok“, „Youtube“ ir „Instagram“. Susipažinkite ir jūs su romantinės fantastikos naujienomis!

 

Rebecca Yarros „Ketvirtasis sparnas. Pirma knyga“ (vertė Eglė Podčašinskienė).

Rebeccos Yarros knyga – šių metų „romantasy“ sensacija, kuri vos pasirodžiusi sulaukė neįtikėtinos sėkmės. Šis kūrinys kupinas žaižaruojančių nuotykių ir lėtai užsidegančios aistros tarp nesutaikomų priešų.

Kietaširdė motina įsako Violetai prisijungti prie šimtų kandidatų, trokštančių tapti drakonų raiteliais. Bet mažai ir silpnai merginai kyla didelis pavojus. Siekiant išlikti, jai teks pasitelkti savo protą. Su kiekviena diena karas vis labiau įsisiautėja, apsauginiai karalystės kerai silpsta, o mirčių vis daugėja. Draugai, priešai, meilužiai – visi Basgiato karo koledže turi savo užduotį, nes ten patekus išeiti galima tik dviem būdais – baigti koledžą arba mirti.

 

Tehereh Mafi „Džinų išrinktoji“ (vertė Jovita Liutkutė).

Tehereh Mafi „Begalinės gijos“ (vertė Jovita Liutkutė).

Imperijų susirėmimas, uždraustoji romantika ir seniai užmiršta karalienė, kuriai lemta išgelbėti savo šalies žmones – trys pagrindinės „The New York Times“ ir „USA Today“ bestselerių autorės Teherehos Mafi fantastinės knygų serijos „Džinų išrinktoji“ siužeto linijos. Naujausioji knyga „Begalinės gijos“ – kvapą gniaužiančios serijos tęsinys.

Islamo tekstų ir persų mitologijos įkvėpto romano veikėja Alizė gyvena slaptą gyvenimą. Ji apsimetinėja esą paprasčiausia tarnaite, tačiau iš tiesų yra užmirštos džinų dinastijos sosto paveldėtoja. Lemtingas paslydimas grasina atskleisti tikrąją Alizės tapatybę. Ji užmezga slaptą romaną su Kamranu, priešų imperijos princu. Kai tamsios jėgos ir išdavystė grasina juos išskirti, Alizė susiduria su lemtingu sprendimu – ar ji paaukos jausmus dėl savo žmonių gerovės?

 

Plačiau apie jaunimo literatūros tendencijas ir pasaulį sužavėjusius romanus kviečiame išgirsti iš E. Baliutavičiūtės lūpų.

 

Susijusios knygos