Knyginėjimai. Trumpai | Nuotykių knygos mažiesiems skaitytojams | Alma littera

2024-09-10
Knyginėjimai. Trumpai | Nuotykių knygos mažiesiems skaitytojams | Alma littera

Tėveliai, sukluskite – vaikų literatūros ekspertė Eglė Baliutavičiūtė pristato nuotykių kupinas knygas. Jos patiks ne tik mažiesiems skaitytojams, bet ir visai šeimai. Kviečiame susipažinti!

 

M. G. Leonardas, Sam Sedgmanas „Kelionių nuotykiai. „Aukštikalnių Sakalo“ vagišius. Pirma knyga“ (vertė Gabrielė Virbickienė). 
Leiskitės į kvapą gniaužiančią kelionę traukiniu, kur Harisonas Bekas ir jo draugė Lenė mėgina išspręsti paslaptingą papuošalo vagystę. Jie susiduria su slaptomis užuominomis, keistais keleiviais ir intriguojančiais įvykiais. Ar jiems pavyks išaiškinti nusikaltimą iki kelionės pabaigos? Tai nepamirštamas nuotykis, kupinas įtampos, mįslių, apgavysčių ir netikėtų siužeto vingių!

 

M. G. Leonardas, Sam Sedgmanas „Kelionių nuotykiai. „Pagrobimas Kalifornijos kometoje“. Antra knyga“ (vertė Gabrielė Virbickienė).
Kviečiame kelionę traukiniu tęsti per Jungtines Amerikos Valstijas! Tik pagrindiniams herojams ja pasimėgauti, deja, neteks – jų lauks mįslė, kurią norėsis kuo greičiau įminti. Dvylikametis detektyvas Halas Bekas leidžiasi į dar vieną kelionę. O joje netikėtai dingus milijardieriaus technologijų verslininko dukrai, jis įsitraukia į naują detektyvą. Kartu su naujaisiais draugais – žvitriuoju Meisonu ir jo jaunėle seserimi Hedle – Halas lenktyniaus su laiku. Ar jiems pavyks surasti dingusią mergaitę, kol „Kalifornijos kometa“ pasieks galutinę maršruto stotelę?

 

Rebecca Stead, Wendy Mass „Paslapčių biblioteka“ (vertė Ina Jakaitė).
Vienuolikmetis Evanas kartu su draugu Reifu atranda ryšį tarp senos knygos ir praeityje įvykusios tragedijos. Kodėl niekas iš suaugusiųjų apie ją nenori kalbėti? Berniukai ima kelti klausimus, kurie pakeis ne tik jų, bet ir viso miestelio gyvenimą. Tai jaudinanti istorija apie bibliotekininkę, vaiduoklį Ba, katiną Mortimerį ir Evaną, pasakojanti apie tiesą, drąsą ir geros knygos galią.

 

Jordan Lees „Šnabždesiai. Netekčių ir atradimų labirintas“ (vertė Dangirutė Giedraitytė).

Pagrindinis veikėjas Bendžamijas tiki mokslu, logika ir proto galia. O štai magija – visai ne. Tačiau gavęs paslaptingą dovaną – lėlę, galinčią virsti paukščiu, – jis patenka į neįmanomą ir stebuklingą Šnabždesių pasaulį. Netrukus Bendžamijas leidžiasi į pavojingas paieškas, kurioms vadovauja nuožmi ir nuostabi Elizabelė, pasiryžusi išsiaiškinti, kur pradingo jos brolis dvynys. Jų atradimai bus tamsūs ir netikėti... Ar Bendžamijas kada nors suras kelią namo? Ar suvoks mįslingą ryšį su keistu, užburtu pasauliu?

 

Daugiau apie šiuos magiškus kūrinius sužinokite naujausioje „Delfi“ laidoje! 

 

 

Susijusios knygos