Knyginėjimai. Trumpai | Naujienos vasaros atostogoms | Alma littera

2024-06-11
Knyginėjimai. Trumpai | Naujienos vasaros atostogoms | Alma littera

 

„Šios knygos turi šalutinį poveikį – kai jas skaitai, dirbti tikrai nebesinori“, – apie „Alma littera“ literatūros naujienas sako „M360“ ir Delfi Kultūra redaktorė Jūratė Žuolytė.

Patirkite naujas šalis ir gyvenimo teikiamus malonumus su karščiausiais šios vasaros skaitiniais!

 

T. I. Lowe „Indigo sala“ (vertė Rima Rutkūnaitė).

Bestselerio „Po magnolijomis“ autorė kviečia pasinerti į dar vieną nepaprastą, tragiškų gyvenimo posūkių įkaitais tapusių veikėjų istoriją. Romane „Indigo sala“ rašytoja pasakoja apie praeities įvykių paleidimą, atpirkimą, susitaikymą ir meilę, kuri atperka giliausias žaizdas. Be to, šioje knygoje yra ir įdomių priedų: klausimų knygų klubo diskusijai, receptų bei pagrindinių veikėjų meilės istorijos įkvėptas grojaraštis.

 

Aoife Fitzpatrick „Raudonasis paukštis gieda“ (vertė Bronislovas Bružas).

Tikrais istoriniais faktais paremto romano istorija sukasi apie tai, kaip 1897 m. JAV teisme liudytoja tapo nužudytos moters vėlė. Praėjus laidotuvėms mirusiosios mama Merė Džeinė kreipiasi į teismą teigdama, kad ją aplankė dukros dvasia, kuri reikalauja, kad pastarosios vyras būtų teisiamas dėl žmogžudystės. Kuo visa tai baigsis? Iki paskutinio puslapio įtraukiantį ir kritikų pripažinimo sulaukusį kūrinį „Daily Mail“, „Irish Times“ ir „Sunday Independent“ 2023 metais įtraukė į labiausiai intriguojančių knygų sąrašą. 

 

Shelley Read „Tekėk lyg upė“ (vertė Rasa Stamkauskienė). 

Tikrų įvykių įkvėptame romane autorė aprašo gyvenimo sunkumų talžomos, tačiau vidinę stiprybę pamažu atrandančios ir niekuomet nepasiduodančios veikėjos likimą. Motinystė, mirtis, vienatvė, rasizmas, meilė – tai temos, užkoduotos šios sukrečiančios knygos puslapiuose. Šis kūrinys – tikras desertas „Didžiojo rato“, „Keturių vėjų“ ir „Ten, kur gieda vėžiai“ gerbėjams.

 

Gabrielis Garcia Marquez „Susitiksime rugpjūtį“ (vertė Valdas V. Petrauskas). 

Kaip jaustumėtės, jei jūsų mėgstamiausia knyga nebūtų išvydusi dienos šviesos, nes pats autorius ja suabejojo? Taip vos neatsitiko su visame pasaulyje žinomo rašytojo, Nobelio premijos laureato G. G. Marquezo kūriniu. Manoma, jog įvertinti savo paties sukurtą šedevrą autoriui sutrukdė liga bei atminties praradimas paskutiniaisiais gyvenimo metais. Laimei, G. G. Marquezo agentai ir sūnūs dar kartą perskaitė knygos rankraštį ir buvo visiškai nustebinti rašymo kokybe bei istorijos grožiu. Tai – nepailstamai stebinanti ir nuostabiai jausminga knyga apie gyvenimą, palaimos pergalę prieš nenumaldomą laiko tėkmę, apie moters geismą ir meilės paslaptis.

 

Kurią knygą per atostogas skaitysite pirmiausiai? Susipažinkite ir išsirinkite!

Susijusios knygos