Knyginėjimai. Trumpai | Naujienos vaikams ir jaunimui | Alma littera

2023-06-20
Knyginėjimai. Trumpai | Naujienos vaikams ir jaunimui | Alma littera

Vaikų literatūros ekspertė Eglė Baliutavičiūtė kviečia atrasti įtraukiančius vasaros skaitinius, kurie maloniai nustebins fantastikos, lobių ir net ateivių gerbėjus!

Oskar Källner, Karl Johnsson „Imperijos paveldėtojai 1. Kelionė prasideda“ (vertė Nadežda Maeki)
Mokslinės fantastikos kūrinys įtraukia į nesibaigiančius Alisos ir Elijo nuotykius. O kaip kitaip, kai išsiruošę į Lunseno mišką ieškoti dingusios mamos, jiedu sužino, kad yra ateiviai! Grėsmingi keistos išvaizdos padarai, erdvėlaiviai ir nežemiška mamos praeitis – visa tai akimirksniu pakeičia vaikų gyvenimą.

Gabriella Santini „Lobių ieškotojai. 12 neįtikėtinų istorijų apie prarastus lobius“ (vertė Modestas Macijauskas)
Net 12 neįtikėtinų istorijų pasauliu besidomintiems vaikams, kurie nori sužinoti slapčiausius dalykus apie lobių medžiotojus, įminti Velykų salos milžinų paslaptį, susipažinti su Atlantidos istorija ar Makču Pikču griuvėsių slėpiniais. Leidinys papildytas ne tik faktais, bet ir smalsauti kviečiančiomis užuominomis, užduotimis bei ypatingu žemėlapiu!

Marie-Aude Murail „Oh, boy!“ (vertė Jonė Ramunytė) 
2022 m. Hanso Christiano Anderseno medaliu apdovanota autorė pristato be galo šmaikščią, audringą ir kartu jautrią istoriją apie keturių brolių ir sesių gyvenimą likus našlaičiais. Istorija apie šeimos ryšių ir vienas kito palaikymo svarbą taip pat joje lengvai, bet įtaigiai primenama, kad nors kartais gyvenimas būna sudėtingas, tačiau gyventi ir stengtis verta.

Išsamiau apie vasaros skaitiniams rekomenduojamas knygas kviečiame išgirsti E. Baliutavičiūtės apžvalgoje.

Susijusios knygos