Knyginėjimai. Trumpai | Naujienos vaikams | Alma littera

2023-03-24
Knyginėjimai. Trumpai | Naujienos vaikams | Alma littera

Vaikų literatūros ekspertė Eglė Baliutavičiūtė kviečia atrasti intriguojančias naujienas vaikams. „Alma littera“ išleistos knygos sukels lengvus šiurpuliukus, nesuvaldomą juoką, o drauge primins apie tai, kas itin svarbu kiekvienam – rūpinimąsi ne tik savimi, bet ir mus supančia gamta. Smagiausia, kad kiekviena naujiena turi tęsinį, tad laukia išties turiningas pavasaris.

Sandra J. Paul „Tamsos mokykla“
Šiurpuliukus kelianti belgų autorės knyga pasakoja apie netikėtai po audros atsiradusią naują mokyklą. Visi žavisi ir džiaugiasi ja, išskyrus Kvinteną, kuris pradėjęs ją lankyti, pastebi, kad ima dingti vaikai. Intriga vis labiau auga, nes apie dingusiųjų egzistavimą prisimena tik šis paauglys. Ar jam pavyks išsiaiškinti, kas čia vyksta?

Jen Marlin „Vėjo raiteliai. Gelbėjant jūrinius vėžlius“
„Vėjo raiteliai“ – iliustruotų nuotykinių knygų serija, supažindinanti skaityti pradedančius vaikus su tikromis gamtosaugos problemomis. Kiekvieno pasakojimo pabaigoje pateikiami įdomūs moksliniai faktai ir informacija, kaip galime prisidėti prie gamtos išsaugojimo. Šįkart magiškuoju burlaiviu su Maksu ir Sofija keliausime gelbėti vėžlių!

Eva-Janet Amores, Matt Cosgrove „Blogiausia gyvenimo savaitė! Pirmadienis“
Juokų ir stebinančių netikėtų situacijų kupina istorija, pasakojanti apie Justiną, kurio mama ištekėjo už vampyro, jo tėtis vairuoja milžinišką klozetą su ratais, o katiną tikriausiai pagrobė ateiviai. Šiandien yra pirmoji jo diena naujoje mokykloje ir didžiausias mokyklos niekšelis neriasi iš kailio, kad ją sugadintų. Ar pirmadienis tikrai taps blogiausia Justino savaitės diena?

Išsamiau apie šias knygas kviečiame išgirsti E. Baliutavičiūtės apžvalgoje:

Susijusios knygos