Knyginėjimai. Trumpai | Naujienos vaikams | Alma littera

2023-03-06
Knyginėjimai. Trumpai | Naujienos vaikams | Alma littera

Vaikų literatūros ekspertė Eglė Baliutavičiūtė kviečia atrasti „Alma littera“ naujienas mažiesiems, kurios nustebins įtraukiančiais nuotykiais ir vertingomis gyvenimiškomis pamokomis. Šias ir dar daugiau vertingų knygų galėsite įsigyti jau vasario 23–26 d. vyksiančioje Vilniaus knygų mugėje.

Sally Symes, Stephanie Drimmer „Britannica. KODĖL?“
Kodėl gėlės yra spalvotos? Kodėl triušio ausys yra ilgos? Kodėl gurgia pilvas? Didžioji klausimų ir atsakymų knyga skuba į pagalbą ne tik mažiesiems, bet ir jų tėveliams, kurie kartais net neįsivaizduoja, ką atsakyti į originalius smalsuolių klausimus. Tai knyga, kurioje kiekvienas KODĖL virsta džiaugsmingu nuotykiu!

Catherine Veitch „Miško istorijos“
Šešios smagios ir nuotaikingos pasakos, kurias smagu skaityti ne tik prieš miegą! Įtraukiančios istorijos kviečia į nuostabų mišką, kur susitiksite su įsimintinais veikėjais. Knygelė turtina žodyną, originaliomis iliustracijomis lavina estetinį pajautimą ir supažindina ne tik su įvairiausiais gyvūnais, bet ir vertingomis pamokomis apie draugystę bei santykius šeimoje.

Erich Kästner „Kiaulė pas kirpėją ir kitos istorijos“  
Žymusis vokiečių vaikų rašytojas sukūrė šešiolika smagių, absurdiškų istorijų bei eilėraščių, kurie privers kvatotis net susiėmus už pilvų! Pasakojimas apie Bertoldą, kuris bijo kirpyklų, bus artimas daugumai vaikų. Jis ne tik parodys, kad nėra ko bijoti, bet ir pakvies patirti plaukus pašiaušiantį nuotykį, kuriame dalyvaus ir viena reikli bei greita kiaulė!

Justinas Marcinkevičius „Greitoji pagalba“
Šmaikšti ir žaisminga vieno reikšmingiausių XX a. lietuvių poetų poemėlė – ne vienos kartos vaikų pamėgta lietuvių vaikų literatūros klasika. Kūriniais „Grybų karas" ir „Voro vestuvės" puikiai žinomas autorius kviečia į naują nuotykį. Pažintis su pamėlynavusia lėle, kurią gydo iš Mėnulio atskridęs gydytojas, ne tik įtraukianti, bet ir pamokanti.

Išsamiau apie knygas kviečiame išgirsti vaikų literatūros ekspertės Eglės Baliutavičiūtės apžvalgoje:

Susijusios knygos