Knyginėjimai. Trumpai | Naujienos biografinių ir istorinių knygų mėgėjams | Alma littera

2024-09-03
Knyginėjimai. Trumpai | Naujienos biografinių ir istorinių knygų mėgėjams | Alma littera

 

Šį kartą studijoje – „Delfi“ rubrikos „Kultūra“ redaktorė Jūratė Žuolytė pristato knygas, skirtas mėgstantiems skaityti apie tikrus įvykius ir tikrus žmones. Jei išgalvoti siužetai jums ne prie širdies, kviečiame susipažinti su šiomis naujienomis!

 

Michael Finkel „Meno vagis“ (vertė Darius Krasauskas).

Šimtmečius meno kūriniai buvo vagiami įvairiais būdais, tačiau niekas nedarė to taip meistriškai, kaip Stéphanas Breitwieseris. Užaugintas meną dievinusio tėvo, Breitwieseris pats išsiugdė gilią aistrą menui. Tačiau po tėvo mirties vaikinas neišgali sau leisti jo kolekcionuoti, todėl ima maniakiškai vogti kūrinius, kurių vertė siekia milijonus ar net milijardus.

Užuot siekęs turtų, savo grobį jis laiko savo kambaryje, norėdamas tik privačiai juo pasimėgauti. Ar Stéphanas bus sugautas? Kas nutiks pavogtiems šedevrams? Sužinokite atsakymus knygoje apie vieną įspūdingiausių XXI a. tikrų nusikaltimų istorijų.

 

David McCullough „Broliai Wrightai“ (vertė Dalius Norkūnas). 

Daugelis žinome brolius Wrightus kaip lėktuvo išradėjus, bet ar girdėjote, kad jie turėjo seserį, be kurios vargu ar tai būtų įvykę? Ar kad jų tėvas, kuris buvo pastorius, griežtai juos auklėjo? Knygoje „Broliai Wrightai“ Davidas McCulloughas, remdamasis laiškais, dokumentais ir kitais šaltiniais, atskleidžia intriguojančias brolių gyvenimo detales.

Ši knyga ne tik supažindina su brolių Wrightų istorija, bet ir gali pasitarnauti kaip motyvacijos bei  įkvėpimo šaltinis. Mat joje atskleidžiama nepaprasta drąsa ir ryžtas, paskatinę brolius išmokyti pasaulį skraidyti.

 

Geoffrey Best „Churchillis“ (vertė Andrius Navickas ir Dominyka Marija Navickaitė).

Vinstonas Čerčilis – viena iškiliausių XX a. istorinių asmenybių, išgarsėjusi ne tik gimtojoje Didžiojoje Britanijoje, bet ir visame pasaulyje. Savo knygoje gerbiamas istorikas Geoffrey Bestas visas apie Čerčilį sukauptas žinias sudėjo į nuoseklų, įtraukiantį pasakojimą.

Leidinyje aprašomas visas V. Čerčilio gyvenimas nuo gimimo iki pat mirties. Čia sklandžiai susipina politiniai motyvai, tarptautinės politikos sprendimai su žmogiškąja politinio veikėjo puse. Knygą perskaitę sužinosite, kaip Čerčilio ekscentrišką asmenybę suformavo vaikystė ir ankstyvosios patirtys.

 

Sung-Yoon Lee „Sesuo“ (vertė Darius Krasauskas).

Kol kas žinių apie gyvenimą Šiaurės Korėjoje nėra daug. Tačiau istorikas Sung-Yoon Lee, remdamasis rašytine medžiaga ir pabėgėlių liudijimais, supažindina mus su viena grėsmingiausių šalies asmenybių – dabartinio lyderio Kim Džonguno seserimi Kim Jodčong.

Gali pasirodyti, kad Šiaurės Korėjoje moterys atlieka tik dekoratyvinį vaidmenį, tačiau Kim Jodčong yra ryški išimtis. Po jos šypsena slepiasi nuožmi ir negailestinga asmenybė, nebijanti grasinti pasauliui branduoliniais ginklais ir įžeidinėti pasaulio lyderius. Todėl knygoje gvildenamas klausimas – kas nutiktų, jei ji taptų Šiaurės Korėjos vadove?

 

Susijusios knygos