Knyginėjimai. Trumpai | Naujienos aštrių pojūčių gerbėjams | Alma littera

2024-07-16
Knyginėjimai. Trumpai | Naujienos aštrių pojūčių gerbėjams | Alma littera

„Paėmus šiuos romanus verti puslapius ir negali jų padėti tol, kol neperskaitei visos knygos“, –įtraukiančias knygų naujienas ieškantiems aštrių pojūčių pristato „M360” ir Delfi Kultūra redaktorė Jūratė Žuolytė. Kurį iš šių kūrinių į atostogų lagaminą dėsite jūs?

 

Rose Wilding „Vilką mini“ (vertė Gabrielė Šilobritaitė).

Debiutiniame romane, kurio veiksmas prasideda šokiruojančia scena, autorė pasakoja septynių moterų gyvenimo istorijas ir jų ryšį su vienu vyru. Viešbučio kambaryje randama nupjauta vyro galva, o kiekviena iš moterų turi rimtą priežastį jį nužudyti. Vykstant tyrimui atskleidžiamos moterų paslaptys, išryškėja sudėtingi tarpusavio ryšiai ir paaiškėja tikrasis žudikas. Ši knyga – tikras desertas kriminalinės literatūros mėgėjams.

 

Clémence Michallon „Tylioji įnamė“ (vertė Sigitas Parulskis).

Psichologinis trileris apie serijinį žudiką Eideną ir tris jo gyvenimo moteris – paauglę dukrą Sesiliją, draugę ir vienintelę auką, kuri liko gyva. Pastaroji, vardu Reičelė, jau penkerius metus laikoma nelaisvėje ir stengiasi išgyventi. Kai vieną dieną miršta Eideno žmona, jis yra priverstas išsikraustyti. Reičelei nušvinta viltis išsigelbėti. Bandydama susidraugauti su Eideno dukra, ji rezga pabėgimo planą. Tačiau jai kyla mirtinas pavojus kuomet į jų gyvenimą įžengia iki ausų Eideną įsimylėjusi vietos restorano savininkė Emilė.

 

Charlene Carr „Saugok mano mergytę“ (vertė Irena Kupčinskienė).

Skaudžių asmeninių išgyvenimų įkvėptoje knygoje nagrinėjama, kieno vaidmuo svarbesnis – biologinės ar vaiką užauginusios motinos? Katerina sužino, kad dukra Rouzė nėra jos biologinis vaikas, mat vaisingumo klinikoje įvyko nesusipratimas. Biologinė mergaitės motina Tesa reikalauja globos, tačiau Katrina neketina nusileisti ir stoja į kovą dėl Rouzės. Šis kūrinys įtrauks ir nepaleis net ir užvertus paskutinį puslapį.

 

Plačiau apie kiekvieną iš šių knygų J. Žuolytė papasakoji „Delfi“ laidoje „Knyginėjimai. Trumpai“. Gero žiūrėjimo!

 

 

Susijusios knygos