Knyginėjimai. Trumpai | Milijonus skaitytojų pavergusios fantastinės knygos | Alma littera

2024-07-23
Knyginėjimai. Trumpai | Milijonus skaitytojų pavergusios fantastinės knygos | Alma littera

 

„Šios knygos nukelia į intriguojančius, vaizdingus fantastinius pasaulius, žada daug pavojų, meilės trikampių ir net pikantiškų scenų“, – sako vaikų literatūros ekspertė, vaikų literatūros premijos laureatė Eglė Baliutavičiūtė. Susipažinkite su fantastinės literatūros naujienomis paaugliams ir suaugusiems:

 

Holly Black „Žiaurusis princas“ (vertė Reda Žekienė).

Kraują kaitinantis perkamiausios „The New York Times“ fantastinių knygų rašytojos kūrinys, nukelsiantis į stebinančią nemirtingų fėjų karalystę. Naujos H. Black trilogijos pirmoje dalyje ne tik verda intrigos ar kovos dėl valdžios, bet ir žudomi artimiausi giminaičiai. Septynmetės Džudė ir jos dvynė sesuo po tėvų nužudymo patenka į fėjų karalystę. Prabėgus dešimčiai metų, Džudė trokšta įsilieti į fėjų pasaulį kaip mirtingoji, tačiau sulaukia pasipriešinimo ir įsitraukia į negailestingą apgaulių sūkurį.

 

Sarah J. Maas „Stiklo sosto“ serija: „Stiklo sostas. Pirma knyga“ ir „Vidurnakčio karūna. Antra knyga“ (vertė Jovita Liutkutė).

 „Laikyk savo draugus arti, o priešus – dar arčiau“. Turbūt girdėjote šią dažnai filmuose naudojamą frazę. Panašiai elgiasi ir šios serijos pagrindinė herojė žudikė Selena Sardotjen. Pirmoje dalyje ji pasiryžta dalyvauti kovoje dėl savo laisvės. Jei varžybose Selena nugalės dvidešimt tris žudikus, vagis ir karius, ji ne tik bus paleista iš kalėjimo, bet ir galės eiti karaliaus kovotojos pareigas. Tačiau mergina nekenčia stiklo soste sėdinčio valdovo, nes jis – tikras blogio įsikūnijimas. Mėginant įminti slapčiausias jo pilies paslaptis, vieną klaikią naktį visa tai nuveda į neapsakomą tragediją. Selenos pasaulis griūva ir ji priversta atsisakyti to, kas jai brangiausia.

 

Sarah J. Maas „Dyglių ir rožių dvaro“ serija (vertė Gabrielė Gailiūtė-Bernotienė, Daumantas Gadeikis).

Užburianti ir į stebuklingų galių turinčių būtybių pasaulį nukelianti S. J. Maas serija, kurią pamilo viso pasaulio skaitytojai ir pagal kurią jau kuriamas televizijos serialas! Vyresniems paaugliams ir suaugusiems skirtose knygose daug įtempto siužeto vingių, kerinčios romantikos ir sudėtingų charakterių. Naujausiame tarpiniame „Sparnų ir griuvėsių dvarą“ su „Sidabro liepsnų dvaru“ susiejančiame romane „Šerkšno ir žvaigždžių šviesos dvaras“ tiriami plačiai siekiantys siaubingo karo padariniai ir karšta draugų meilė. Be to, ši tarpinė knyga nominuota „Goodreads Choice“ apdovanojimų geriausios „new adult“ mokslinės ir maginės fantastikos kategorijoje.

 

O plačiau šiuos pasaulinį pripažinimą pelniusius bestselerius E. Baliutavičiūtė pristatė „Delfi“ laidoje „Knyginėjimai. Trumpai“.

 

Susijusios knygos