Knyginėjimai. Trumpai | Knygos smalsuoliams | Alma littera

2023-11-21
Knyginėjimai. Trumpai | Knygos smalsuoliams | Alma littera

Vaikų literatūros ekspertė Eglė Baliutavičiūtė arčiau ekranų kviečia smalsiausius mažuosius skaitytojus. Jūsų dėmesiui knygos, kurios supažindins su šių laikų pasaulio stebuklais, padės įminti stebuklingų būtybių paslaptis ir net nuskraidins į kosmosą!

Roberto Morgese „20 nepaprastų pasaulio stebuklų“ (vertė Ina Jakaitė)
Visi bent kartą girdėjo apie septynis oficialius pasaulio stebuklus, bet kas pasakė, kad jų negali būti daugiau? Italų rašytojas Roberto Morgese kviečia leistis į fantastinę kelionę, kurioje skaitytojai atras daugiau nei 20 neįtikėtinų objektų! Įtraukiantis pasakojimas supažindins vaikus su garsiausiais ir įspūdingiausiais pasaulio statiniais, sukurtais nuo seniausių iki dabartinių laikų, atskleis daug įdomių faktų, kuriuos pagyvins originalios iliustracijos.

Tea Orsi „Didžioji miško būtybių knyga“ (vertė Ieva Frigerio)
Kiek sveria ir kokio ūgio troliai? Kuriuose miškuose galima sutikti fėjas ar net raganas? Atsivertus ypatingąjį Erinos ir Noros dienoraštį bus galima sužinoti ne tik tai, bet ir dar daugiau įdomybių, paslapčių, pasakų ir legendų apie nykštukus, elfus, raganas ir kitus. Susipažinus su įdomiausiomis įvairių šalių legendomis ir pasakomis knygos pabaigoje bus galima atlikti testą ir pasitikrinti, kaip atidžiai įsigilinote į stebuklingų būtybių pasaulius.

Ben Hoare „Gamtos lobiai“ (vertė Živilė Andriūnienė)
Pripažintas vaikų literatūros autorius ir laukinės gamtos ekspertas Benas Hoare kviečia atsiversti smalsumą žadinančią knygą ir atrasti daugiau nei 100 gamtos lobių istorijų – nuo gležnos paukščio plunksnelės iki švytinčių kosminių uolienų. Nuostabą keliantys įvairiausi mineralai, išradingos gamtos sukurtos konstrukcijos ir įdomiausi gyvūnai bei augalai primins, kad mus supa tikras pasaulio įdomybių lobynas!

Goda Raibytė-Aleksa „Kas vyksta kosmose?“
Ar, be Žemės, dar kur nors egzistuoja gyvybė? Kaip galėtume apsaugoti Žemę, jei į ją skrietų gyvybei grėsmę keliantis asteroidas? Kokie pokyčiai Žemę gali ištikti tolimoje ateityje? Garsi lietuvių mokslo žurnalistė Goda Raibytė-Aleksa kviečia į nepaprastą misiją – atsiplėšę nuo Žemės kilsite į kosmosą! Įtraukianti knyga supažindins su naujausiais astronomijos mokslo tyrimais ir atradimais bei dar neatsakytomis kosmoso mįslėmis. Vieną dieną jas galėsite įminti ir jūs! Laukia nuotykis, į kurį bus įdomu leistis visai šeimai!

Išsamiau apie knygas kviečiame išgirsti vaikų literatūros ekspertės E. Baliutavičiūtės apžvalgoje:

Susijusios knygos