Knyginėjimai. Trumpai | Klasika vaikams

2022-09-17
Knyginėjimai. Trumpai | Klasika vaikams

Vaikų literatūros ekspertė Eglė Baliutavičiūtė rudenį kviečia leisti turiningai su laiko patikrintomis knygomis, kurios sudomins ne tik mažuosius, bet ir jų tėvus.

Roald Dahl „Matilda“

Vieno garsiausių visų laikų britų vaikų rašytojų Roald Dahl „Matilda“ – juokinga, jaudinanti istorija, tapusi moderniąja vaikų literatūros klasika! Pasakojimas apie vunderkindę, kuri ryja knygas vieną po kitos, tuo erzindama net savo tėvus. Intelektą ir humoro jausmą lavinanti knyga atskleidžia gėrio ir blogio bei tinkamo ir nederamo elgesio skirtis, moko atskleisti vaikų talentus ir juos palaikyti.

Otfried Preußler „Herbė ir jo draugas Cvotelis“. 

Pasiilgusiems nuotykių – garsiojo Otfried Preußler juokingų nutikimų kupina knyga apie draugystę „Herbė ir jo draugas Cvotelis“. Ji primins, kad draugai ir geri žmonės visada padės įveikti bėdas, o smagūs pokštai prašviesins niūrias rudens dienas.

Otfried Preußler „Pas mus, Šildoje“

Net nelabai mėgstančius skaityti vaikus autorius sudomins kita savo knyga – „Pas mus, Šildoje“. Istorija apie kvailių kaimą užburs išskirtiniu humoru, o subtilia knygos didaktika paskatins prieš ką nors darant gerai pagalvoti ir elgtis protingai.

Gianni Rodari „Pasakos telefonu“

Italų autoriaus Gianni Rodari „Pasakos telefonu“ – trumpos istorijos, kurias tėtis telefonu pasakoja savo dukrai prieš miegą. Jose dažnai veikia keistuoliai ir nutinka netikėčiausių įvykių, sudominsiančių ne tik mažuosius, bet ir vyresnius vaikus.

Axel Scheffler „Grufas“

Britų rašytoja Julia Donaldson ir vokiečių iliustruotojas Axel Scheffler knygelėje „Grufas“ pasakoja apie mažo, bet gudraus peliuko nuotykius plėšrūnų miške. Eiliuota istorija moko gyvenimo iššūkius įveikti išmintimi, lavina vaizduotę ir plečia žodyną.

 


Susijusios knygos