Knyginėjimai. Trumpai | Karščiausios Vilniaus knygų mugės naujienos | Alma littera

2024-03-04
Knyginėjimai. Trumpai | Karščiausios Vilniaus knygų mugės naujienos | Alma littera

„Knyginėjimai“ persikėlė į didžiausią literatūros mylėtojų renginį – Vilniaus knygų mugę! Čia karščiausias naujienas suaugusiems ir paaugliams pristatė „Delfi“ Kultūra redaktorė Jūratė Žuolytė. Susipažinkite su skaitiniais, kurie privalo atsidurti jūsų lentynose!

Paolo Giordano „Tasmanija“ (vertė Rasa Di Pasquale)

Kaip atrodo pasaulis, kuris neturi ateities? Autobiografinėmis gijomis apipintame pasakojime vienas žymiausių italų rašytojų P. Giordanas tyrinėja šiuolaikinę visuomenę, kurioje chaosas įsiskverbia į intymiausias žmogaus emocijas ir jas suardo. Šis prestižinės italų literatūros premijos „Strega“ laureato skaitinys skirtas rimtesnės, moderniosios literatūros skaitytojams.

Graeme Macrae Burnet „Pacientė“ (vertė Akvilina Cicėnaitė)

G. M. Burnetas parašė stulbinantį ir kandaus humoro nestokojantį pasakojimą apie žmogaus psichiką ir išprotėjimą, apie asmens tapatybę ir pačios tiesos prigimtį. „Pacientė“ – intelektualus romanas su kvapą gniaužiančia ir originalia detektyvine linija. Knygoje autorius labai įtikinamai perteikia veikėjus bei jų istorijas.

Sarah J. Maas „Stiklo sostas“ pirma knyga (vertė Jovita Liutkutė)

Kam pasiryžtumėte dėl savo laisvės? Kalėjime laikoma žudikė Selena Sardotjen yra iškviečiama į pilį, kur jai pasiūloma dalyvauti varžybose. Jei mergina nugalės dvidešimt tris žudikus, vagis ir karius, ji ne tik bus paleista iš kalėjimo, bet ir gaus karaliaus kovotojos pareigas. Selena pasileidžia į nutrūktgalvišką nuotykį, tačiau netrukus atsiduria ir meilės trikampyje... Ar jai pavyks išlikti? Tai – nuožmus ir kvapą gniaužiantis kūrinys įtempto siužeto mėgėjams.

J.R.R. Tolkien „Hurino vaikai“ (vertė Leonas Judelevičius)

Knygoje „Hurino vaikai“ pasakojama apie tai, kas nutiko 6000 metų iki „Žiedų valdovo“. Šios knygos įvykiai klostosi didžioje šalyje už Pilkųjų uostų vakaruose, joje atskleidžiami negailestingi užkariavimai ir pabėgimai, persekiojimai ir slėptuvės miškuose, pasipriešinimas vis silpstant vilčiai. Tai – istorija apie Hurino vaikus, Turiną ir jo seserį, ir beribę Morgoto neapykanta jiems, nes jų tėvas drįso jam nepaklusti ir atvirai niekinti.

Valdas Rakutis „Karai ir taikos“

Kaip sudaroma karo taika? Kaip ji keičia laimėtojų ir pralaimėtojų likimus? Kuri yra tvari, o kuri – iš karto žinoma, jog ilgai netruks? Karo istorikas Valdas Rakutis knygoje neria į karų ir taikų prigimties analizę. Jis pasakoja ne tik apie karą, jo priežastis, principus, karo pramonę, bet ir apie taiką, kuri yra kiekvieno karo tikslas.

 

J. Žuolytės apžvalgoje išgirsite dar daugiau literatūros naujienų, kurios privers aikčioti, šypsotis, liūdėti, džiaugtis, o svarbiausia – niekada neprarasti vilties!

Susijusios knygos