Knyginėjimai. Trumpai | Kalėdinių dovanų idėjos | Alma littera

2023-12-13
Knyginėjimai. Trumpai | Kalėdinių dovanų idėjos | Alma littera

„Delfi kultūra“ redaktorė Jūratė Žuolytė kviečia suklusti tuos, kurie ieško vertingų kalėdinių dovanų ar nori prieš šventes palepinti save. Skirtingos knygos itin skirtingoms asmenybėms, o gal puikus rinkinys kažkam vienam ypatingam?

Benas Lyris „365 įkvėpimai mylėti“

Kunigas Benas Lyris įsitikinęs, kad jei norime tapti išties laimingi, turime besąlygiškai mylėti vieni kitus. Nepastebėti trūkumų, neprikišti jų, o matyti tai, kas vertinga. Pasak jo, meilė nebūtinai pakeičia kitus, bet visada pakeičia mus pačius. Kaip tik todėl naujausią knygą jis skyrė ieškantiems kasdienės ramybės, kurią suteiks originalios autoriaus mintys visomis metų dienoms.

„Dykumų aušra“ (vertė Kristina Karklė) 

Tarptautiniu bestseleriu tapusios knygos „Dykumų gėlė“ autorė, kurioje pasidalino asmenine jautria, ir sukrečiančia istorija, pristato jos tęsinį – pasakojimą apie savo kelionę namo. Pasiilgusi mamos ir vaikystės namų, po dvidešimties metų ji ryžtasi vėl stoti akistaton su praeitimi. Kas pasikeitė? Kas sukrečia, o kas maloniai stebina?

Jessie Inchauspe „Gliukozės revoliucija“ (vertė Margarita Bautrėnienė) 

Prancūzų biochemikė ir tarptautinių bestselerių autorė pristato įdomią, informatyvią, naujausiais moksliniais tyrimais paremtą knygą, kuri pakeis mąstymą apie sveikatą ir iš esmės padės pagerinti gyvenimo kokybę. Ar žinojote, kad net 90 % žmonių kenčia nuo per didelio gliukozės kiekio organizme, o dauguma jų apie tai nė nežino? Kokie simptomai apie tai byloja? Kaip subalansuoti savo gliukozės kiekį nesilaikant dietos ir neatsisakant mėgstamų patiekalų? Perskaitę šią knygą sužinosite šiuos ir daugybę kitų aktualių atsakymų.

Fredrik Backman „Nugalėtojai“ (vertė Virginija Jurgaitytė) 

Dešimtasis autoriaus romanas, pelnęs trečią vietą „GoodReads“ platformos „Geriausio 2022 m. romano“ kategorijoje, pasakoja emociškai įtraukiančią, jausmingą istoriją.

Nuo įvykių, apie kuriuos niekas nenori kalbėti, praėjo dveji metai. Pagrindiniai jų dalyviai – Maja Anderson ir Benjaminas Ovičius – išvažiuoja iš Bjornstado, o likusieji stengiasi gyventi toliau. Tačiau netikėtos laidotuvės tiek Mają, tiek Benjį pargins namo, o Bjornstade bus atverstas naujas istorijos puslapis. Bjornstado ir Hedo miestelių gyventojų širdyse atgyja senos žaizdos ir kaupiasi nuoskaudos. Kas yra tiesa? Kur brėžti ribą, skiriančią gėrį nuo blogio?

Ši knyga yra „Lokių miesto“ ir „Mes prieš jus“ tęsinys, tačiau gali būti skaitoma ir kaip atskiras kūrinys.

E. H. Gombrich „Meno istorija“ (vertė Agnius Tarabilda)  

Pirmą kartą originalo kalba ši knyga išleista dar 1950 m iki šiol tebėra neprilygstamas vadovas norintiems pažinti dailės ir architektūros pasaulį. Meno istorijos veikale profesorius Gombrichas išsamiai apžvelgia svarbiausius reiškinius per visą kultūros istoriją – nuo akmens amžiaus urvų piešinių iki šiuolaikinio eksperimentinio meno. Ilgametį knygos populiarumą nulėmė autoriaus žinios, subtilus estetikos jausmas ir gebėjimas kiekviename kūrinyje įžvelgti praeities žymes ir ateities užuomazgas. 


Daugiau apie knygas kviečiame išgirsti „Delfi kultūra“ redaktorės J. Žuolytės apžvalgoje:

Susijusios knygos