Knyginėjimai. Trumpai | Istorinės knygos | Alma littera

2023-03-06
Knyginėjimai. Trumpai | Istorinės knygos | Alma littera

Literatūros ekspertė Vitalija Maksvytė kviečia atrasti „Alma littera“ naujienas, kurios sužavės istorijos knygų gerbėjus ir ne tik. Šiuos, kaip ir daugelį kitų puikių leidinių galėsite įsigyti vasario 23–26 d. vyksiančioje Vilniaus knygų mugėje itin draugiškomis leidyklos kainomis.

Kristin Harmel „Gęstančių žvaigždžių miškas“
Bestselerių autorės jaudinantis pasakojimas apie merginą, kuri panaudoja savo žinias apie girią, kad padėtų žydų pabėgėliams pasislėpti nuo nacių Antrojo pasaulinio karo metais. Įkvėptas tikrų išgyvenimo labai nepalankiomis sąlygomis istorijų širdį veriantis, nežinios kupinas romanas.

Kate Quinn „Kodas „Rožė“
„New York Times" ir „USA Today" bestselerių istorinių romanų autorė naujausiame kūrinyje pasakoja dar vieną intriguojančią Antrojo pasaulinio karo laikų istoriją, kurioje kovoja, myli ir neapkenčia trys moterys. Trys slapčiausios britų kodavimo ir šifravimo organizacijos darbuotojos, trys draugės ir vienas šnipas, pakeitęs jų likimus.

Fernando J. Múñez „Kastamaro dvaro virėja“
 Ausdamas subtilų intrigų, meilės, pavydo, paslapčių ir melo tinklą, Múñezas įtraukia skaitytoją į svaiginantį XVIII amžiaus Ispanijos dvaro gyvenimą. Tai pirmasis autoriaus romanas suaugusiesiems, sulaukęs neįtikėtino pasisekimo ir įkvėpęs „Netflix“ serialą.

Eimantas Gudas „Mėlynas kraujas. Įtakingiausios Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės giminės“
Penkios įtakingiausios Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės giminės – neatsiejama Europos elito epochos dalis. Ar per amžių rūką įmanoma įžvelgti ne tik jų klestėjimo, pakilimų, nuopuolių ženklus, bet ir konkrečius žmones? Valdovų rūmų kultūros istorikas apie juos pasakoja gyvai, su amą atimančiomis smulkmenomis, pasitelkdamas galybę senovinių iliustracijų. O charizmatiškasis ekskursijų gidas, dailės istorikas Donatas Jokūbaitis siūlo E. Gudo pasakojimą patirti patiems – pasivaikščioti penkias mūsų gimines menančiais maršrutais.

Apie istorines knygas plačiau pasakoja Vitalija Maksvytė: 

Susijusios knygos