Knyginėjimai. Trumpai | Idėjos ieškantiems dovanos

2022-12-29
Knyginėjimai. Trumpai | Idėjos ieškantiems dovanos

Vertingoms dovanoms reikia ne progų, o noro nustebinti ir pradžiuginti jums artimą žmogų. Kviečiame susipažinti su „Alma littera“ rekomendacijomis suaugusiesiems ir mažiesiems, kurias pristatė literatūros ekspertė Vitalija Maksvytė.

 

Beatrix Potter „Pasakos“

Anglų rašytoja ir iliustruotoja, kurios knygos laikomos paveikslėlių knygų klasika ir skaitomos vaikų jau daugiau nei 100 metų, kviečia į nuotykių, žaidimų, humoro bei prasmingų pamokymų pasaulį. Žaismingos pasakos artimos mažųjų pasauliui, todėl įtraukia nuo pirmųjų puslapių, o ryškūs veikėjai ir vertingos pamokos įsimena ilgam.

Evelina Daciūtė, Aušra Kiudulaitė „Pasakojimas apie katiną ir tulpę“ – Jautri alegorinė istorija apie iš gyvenimiško nykulio prabudinančią draugystę, gyvenimą ir mirtį, gamtos ciklo ratą bei atsidavimą kitam. Istorijoje daug šmaikštumo, žaismės ir filosofinių atspalvių, tad ji įstrigs į širdį ir mažam, ir dideliam.

 

Autorių kolektyvas „Iki pergalės. Komiksų rinktinė apie ukrainiečių narsą ir didvyriškumą“

Karas – baisių išbandymų laikas, o kartu – valstybės bei tautos pabudimo, naujų herojų gimimo metas. Kaip tik apie juos yra ši komiksų rinktinė, kurią ukrainiečių dailininkai kūrė nuo pirmųjų Rusijos įsiveržimo savaičių. Skaitytojo laukia devynios ryškios istorijos, sukurtos pačiais įvairiausiais meniniais stiliais ir žanrais, kurių tikslas – neleisti pasauliui pamiršti „rašistų“ nusikaltimų, o mums suteikti Ukrainos narsos ir didvyriškumo!

 

Medeina Andriulienė „Nuo pirmo kąsnio“

Medeina Andriulienė, ilgus metus dirbusi tarptautinės komunikacijos konsultante, šiuo metu vysto prekės ženklą „Thunderlings“ ir gilinasi į vaikų primaitinimo temą. Kai gimus ir paaugus dukrai ji pradėjo domėtis primaitinimo subtilybėmis, netikėtai sulaukė didelio kitų mamų susidomėjimo šia tema ir tuo, kuo dalindavosi socialiniuose tinkluose. Taip gimė idėja perduoti savo žinias kitiems ir išleisti šią knygą, kuri padės suprasti, kad kūdikio maitinimas nėra raketų mokslas – tereikia šiek tiek žinių, fantazijos ir kantrybės.

 

Benas Lyris „Puslapis švelnumo“

Benas Lyris – kūrėjas, kunigas, gyvenimo prasmės terapeutas, ieškantis teigiamų patirčių, kurios padėtų išgyventi negandas ir susitaikyti su aplinkybėmis, kurių negalime pakeisti. Iš visos širdies tikintis, kad kiekvienas, žinodamas KAM, ištvers visus KAIP. Naujausioje knygoje jis dalinasi savo gyvenimo fragmentais, situacijomis, kuriose galbūt nebuvo tobulas, ne visi jį suprato, kurios žeidė jį. Tai istorija, kurios jis negali pakeisti, bet gali ją transformuoti ir priimti kaip savo švelnumo istoriją. Išsamiau apie knygas kviečiame išgirsti V. Maksvytės apžvalgoje.

 

 

Susijusios knygos