Dvyniai I. ir M. Paviloniai pristato jubiliejinę, jau dešimtąją, knygą vaikams ir tikisi juos užmigdyti

2024-10-15
Dvyniai I. ir M. Paviloniai pristato jubiliejinę, jau dešimtąją, knygą vaikams ir tikisi juos užmigdyti

 

Populiariausias Lietuvoje literatūrinis dvynių duetas – Indrė Pavilonytė ir Martynas Pavilonis, rudenį pasitinka pristatydami naują knygą vaikams „Avelė nenori miego!“. Dar spaustuvės dažais kvepiančioje naujienoje jiedu pristato mielą ir žavų personažą, kuris mažuosius skaitytojus kvies į saldų sapnų pasaulį.

Kerinčiomis iliustracijomis puoštoje knygoje vaikams pasakojama apie naktį, kai virš miesto pakimba mėnulis ir iš dangaus pabyra milijonai... ne, ne žvaigždžių, milijonai miego avelių. Iš purių vilnų joms žyra sapnai, o lovose gaudo vaikai. Bet kartą viena avelė nusprendžia – ji nebenori miego, jai reikia nuotykių. Jauki, eiliuota miego pasaka kviečia mažuosius skaitytojus kartu su nenuorama avele pasiplaukioti ant banginių kuprų ir net nuskristi į kosmosą. Juk sapnuose viskas įmanoma.

Ši knyga kūrybiniam sesers ir brolio duetui ypatinga – jau dešimtoji. I. Pavilonytė ir M. Pavilonis jaunųjų skaitytojų pripažinimą pelnė kaip bestseleriais tapusios knygų serijos „Marmiai“ autoriai. Indrė istorijas vaikams rašo, o Martynas jas iliustruoja.

Jubiliejinė dvynių Pavilonių knyga ypatinga dar ir todėl, kad pirmą kartą joje pasakojimas atskleidžiamas eiliuotai. „Nerašau eilėraščių ir neplanuoju to daryti ateityje, bet šįkart mano galvoje gimusi istorija ant popieriaus lapo išsiliejo eilėmis. Gal todėl, kad pati vakarais migdydama mažą sūnelį, pajutau jog geriausiai miegams nuteikia švelnūs rimai ir pasakojimai apie ką nors labai minkšto, puraus ir jaukaus. Tokia ir mūsų avelė – dūkstanti tarp putlių debesų it mažyliai prieš miegą ant pagalvių. Na, bent jau maniškis taip daro,“ – šypsosi naują knygą pristatanti rašytoja I. Pavilonytė.

Jauki ir smagi eiliuota istorija ugdo vaikų rimo ir ritmo pojūtį, o piešiniai lavina estetikos suvokimą. Iliustracijų kūrėjas M. Pavilonis pasakoja: „Negaliu patikėti, kad tai jau dešimtoji mūsų bendra knyga. Smagu kurti kartu, lyg tebetęstume savo vaikystės žaidimus, bet į juos dabar įtraukiame didesnę auditoriją.“

Indrės ir Martyno Pavilonių knygos vaikams pasižymi empatiją ugdančiomis temomis, pozityviu požiūriu į pasaulį ir išskirtinėmis iliustracijomis. Už iliustracijas Martynas Pavilonis apdovanotas tarptautiniu mastu, jo kūryba yra eksponuojama ir publikuojama visame pasaulyje.

Naujausią dvynių I. ir M. Pavilonių istoriją vaikams „Avelė nenori miego!“ galima rasti visuose Lietuvos ir interneto knygynuose. 

Susijusios knygos