e6e0c74f8f2d3512497ae644b405109a4d40aea1_cdb_kk_6e2501258a7283811aa66bac92790569_p1.jpg

Gaminame su Oliveriu

Jamie Oliver
„Yra tik vienas Oliveris. Smagu žiūrėti. Smagu gaminti.“ Delia Smith
 
„Jamie nusipelno karalienės Viktorijos Kryžiaus.“ The Times
 
Čia nerasite nei filė kepsnių, nei omarų nei kitokių snobiškų dalykėlių. Daugeliui aprašomų patiekalų reikės įprastų produktų, kurių galite įsigyti turguose ar prekybos centruose bet kurioje pasaulio šalyje.
Nepabandyti gaminti – tiesiog nedovanotina!
 
 
Psl. 146
 
TIKROJI SVOGŪNŲ SRIUBA
 
4 PORCIJOMS REIKĖS
1,1 kg nuluptų ir griežinėliais supjaustytų svogūnų
saujos šviežių čiobrelių (nuskinkite lapelius)
6 nuluptų ir plonais griežinėliais supjaustytų česnako skiltelių
1 lauro lapo
alyvuogių aliejaus
gabaliuko sviesto
1,3 l sultinio  - jautienos, vištienos arba daržovių
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 prancūziško batono arba itališkos duonelės kepaliuko
115 g griujerio sūrio (arba kito, kuris lydosi)
 
Į puodą storu dugnu ir nesvylančia danga įpilkite alyvuogių aliejaus, įdėkite sviesto, sudėkite visus svogūnus, čiobrelius, česnakus, įmeskite lauro lapą. Uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių, tačiau neleiskite svogūnams pageltonuoti. Retkarčiais pamaišykite, kad svogūnai nepriliptų prie dugno. Kuo silpnesnė ugnis, tuo geriau. Tada nukelkite dangtį, padidinkite ugnį ir pakepinkite svogūnus, kad nusidažytų šviesia auksine spalva. Skonis bus saldesnis, o kvapai iš tiesų išryškės. Supilkite sultinį, sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių. Galite nugriebti riebalus, tačiau aš manau, kad jie suteikia skonio.
 
Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Išpilstykite sriubą į dubenėlius ir sustatykite ant kepimo skardos. Užuot dailiai supjaustęs, mėgstu suplėšyti duoną – tokia labai tinka kaimiškam patiekalui ir gražiai atrodo. Uždėkite duoną ant sriubos kiekviename dubenėlyje, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, uždėkite griujerio. Kepimo skardą įstatykite į įkaitintą orkaitę (nustatykite vidinę ugnį) arba į kepsninę (pasistenkite nesudaužyti dubenėlių ir nesudeginti duonos), kad duona šiek tiek apskrustų, o sūris išsilydytų.
Dalintis

Leidykla: Alma Littera
ISBN: 9789955249368
Formatas: 19,6x25,7x2,5
Puslapių skaičius: 321
Leidimo metai: 2009-05-01
Vertėjas: Sigita Cimalonskaitė