Knygos | Autoriai
Krepšelis
Prekių:0
Pradžia Pranešimai spaudai

Pranešimai spaudai

  • 2017-12-13D. Praspaliauskas išleido knygą apie tai, kaip aistra gaminti tapo verslu

    Vienos sėkmės formulės, kaip sukurti sėkmingą restoraną – nėra. Garsaus virtuvės meistro Deivydo Praspaliausko teigimu, daug kas priklauso nuo šefo kūrybiškumo ir jį supančios komandos. Leidyklos „Alma littera“ išleistoje debiutinėje jo knygoje „Aš, tu ir virtuvė“ vaizduojamas įkvepiantis, bet sudėtingas restoranų gyvenimas ir pasakojamos asmeninės autoriaus gyvenimo istorijos. Joje taip pat surašyta daugybė receptų, kurie į virtuvę įneš gaminimo džiaugsmo ir neragautų skonių.

  • 2017-12-12Paauglių ir jaunimo literatūros konkurso nugalėtoja R. Una: „Literatūroje per ilgai buvo slepiami skausmingi išgyvenimai“

    Skaudžios patirtys, vaikystėje patirtas smurtas palieka randus ir gerokai iškreipia žmogaus pasaulėjautą. Rašytoja Rebeka Una įsitikinusi – paauglių literatūroje skausmingi išgyvenimai buvo slepiami per ilgai. Todėl naujoje leidyklos „Alma littera“ išleistoje knygoje „Šeštadienį, aštuntą valandą“ autorė įrodo, kad net ir pačias sunkiausias temas galima pateikti visiems suprantama kalba. Naujoji autorės knyga šiais metais laimėjo paauglių ir jaunimo literatūros konkursą – buvo išrinkta geriausia iš 16 pateiktų kūrinių.

  • 2017-12-07R. Šilenskienė pristato knygą, atskleisiančią, kaip pasikeis gyvenimas atsisakius vos dviejų produktų

    Sveikos mitybos principai kartais atrodo sunkiai integruojami kasdienybėje, o dauguma žmonių įsitikinę, kad natūralus ar sveikas maistas nėra skanus. Sveikos gyvensenos ir maisto ekspertė Rita Šilenskienė griauna šį mitą naujoje leidyklos „Alma littera“ išleistoje knygoje „Pirmas šaukštas“. Joje autorė atskleidžia sveikus receptus, padėsiančius pamažu keisti mitybos įpročius. Pasak autorės, tereikės atsisakyti vos dviejų produktų, kad savijauta pagerėtų akimirksniu.